Rețete cu carne de iepure. Recomandările lui Alexandru Comerzan, câștigătorul Chefi la Cuțite

Alexandru Comerzan, câștigătorul Chefi la Cuțite, ne prezintă două rețete cu carne de iepure. Sunt simple și gustoase, ușor de făcut de către oricine. Care este lista de ingrediente?

Fostul concurent din echipa lui Cătălin Scărlătescu și-a făcut un cont pe Youtube și postează acolo numeroase rețete. De data aceasta, îndrăgitul bucătar a ales o carne mai puțin gătită în gospodăriile din România, dar una super gustoasă dacă este preparată corect: carnea de iepure.

A prezentat două rețete într-un singur vlog, spre deliciul fanilor care i-au lăsat rapid comentarii pozitive.

Rețete cu carne de iepure. Recomandările lui Alexandru Comerzan

Iepure la cuptor cu cartofi și rozmarin

Lista de ingrediente:

  • Iepure marinat
  • Cartofi
  • Rozmarin
  • Cimbru
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de măsline

Mod de preparare:

Se taie cartofii în jumătăți și se pun în tavă. Se presară rozmarin, sare, cimbru și piper, apoi se adaugă uleiul de măsline. Se pune și carnea și se amestecă bine cu cartofii, apoi se acoperă tava cu hârtie de copt ori cu folie de aluminiu. Se pune totul la cuptor la 170 de grade Celsius. Se lasă pentru aproximativ 40 minute sau maximum o oră, după caz.

Bruschete cu ficăței de iepure:

Lista de ingrediente

  • Pâine
  • Ficat de pui
  • Ceapă
  • Usturoi
  • Ulei de măsline (sau unt)
  • Anșoa
  • Capere
  • Făina
  • Un pahar de vin roșu
  • Un pahar de apă
  • Rozmarin
  • Paprica, verdeață, dulceață – pentru decor și după gust.

Se spală ficatul și se scurge de apă. Se toacă două cepe și patru căței de usturoi, care se pun apoi la prăjit cu ulei de măsline ori unt. Se adaugă anșoa, se toacă caperele și se pun și ele. Se presară un strop de sare și piper, apoi se mărunțește bine ficatul și se pune în tigaie. Se lasă totul la foc mare, să se prăjească bine.

Se completează apoi cu puțină făină, cu vinul și cu apa. Se adaugă rozmarinul tocat și se mai lasă la prăjit timp de vreo 10 minute, apoi se lasă la răcit. Feliile de pâine se fac la toaster, se pune deasupra ficatul, verdeața, paprica ori dulceața și se savurează. Poftă bună!

Citește și:

Greșeala uriașă pe care o fac toți românii! Ce legumă NU trebuie ținută în frigider

Dieta care a făcut minuni pentru Lavinia Pîrva. Cum a slăbit 30 de kilograme

Cum se pune varza la murat. Așa rămâne crocantă și se păstrează intactă peste iarnă

Share: