Cum se pune varza la murat. Așa rămâne crocantă și se păstrează intactă peste iarnă

Suntem în anotimpul preferat al multor oameni harnici! În această perioadă, îți explicăm cum se pune varza la murat. Este sezonul în care gspodinele hărnicuțe se pregătesc pentru iarnă.

Este delicioasă și potrivită și pentru salate. Trebuie neapărat să știi cum se pune la murat, în saramură. Această delicatesă iese așa cum trebuie doar dacă urmărești toți pașii

Varza murată este una dintre delicatesele pe care, toamna, gospodinele se apucă de pregătit, pentru a avea în timpul iernii materie primă pentru sarmale dar și pentru salate. Varza murată este utilă pe timpul iernii, și nu numai, la sarmale, dar și în alte preprate culinare. Iată care este rețeta de varză murată.

Cum se pune varza la murat. Cele mai utile trucuri ca să fie bună pentru sarmale

În primul rând, trebuie să ai grijă la ce produse alegi. Trebuie să fie niște legume care să nu aibă pete, să nu fie lovite, neatinse de brumă și să nu fie moi. Varza băgată la saramură îți aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate.

De asemenea, și celelalte ingrediente puse în butoi dau o aromă deosebită și te ajută să ai un sistem imunitar mai puternic. Foile trebuie să fie destul de subțiri, dar care să îți păstreze forma.

Se curăță de foile uscate, apoi se prepară saramura. Se fierbe apa în care se dizolvă sarea grunjoasă, o lingură pentru fiecare litru de apă. Atenție, lichidul nu trebuie să fie totuși clocotit!

Printre verze se pun bețe de mărar uscat, hrean, foi de dafin, piper, cimbru și o gutuie sau știulete de porumb, pentru culoare. Verzele trebuie să fie acoperite de lichid, tocmai de aceea se folosesc crenguțe de vișin pentru a le fixa. În plus, acestea dau și ele un plus de gust.

Această legumă la saramură conține o mulțime de minerale și vitamine, mai ales vitamina C. Trebuie totuși să ai grijă cu aceste produse dacă ai probleme gastrice, cardiace sau diabetice.

Citește și:

Rețetă simplă de curcan umplut pentru Ziua Recunoștinței

Cum să faci ouă fierte tari perfecte de fiecare dată

Consumul de ceai și cafea ar putea reduce riscul de demență cu o treime

Share: