O noua metoda de escrocherie. Titluri aristocratice si mosteniri contra unor sume de bani

A aparut o noua metoda de escrocherie in Romania. Indivizii trimit scrisori semnate in numele Muzeului National de Istorie. Prin aceste scrisori, ei le promit cetatenilor un document care ar trebui sa ateste apartenenta la o familie nobiliara. Acesta ar trebui sa le ofere dreptul de a revendica o mostenire. Desigur, totul pentru o suma de bani trimisa ca avans.

Apartenenta la o familie nobiliara – o noua metoda de escrocherie

Muzeul National de Istorie informeaza romanii ca in ultima perioada, raufacatorii se folosesc din ce in ce mai des de aceasta metoda. Escrocii spun ca sunt angajati ai unei institutii din subordinea muzeului. Ei promit victimelor documente care ar trebui sa ateste ca sunt membri ai unei familii nobiliare. Indivizii le promit oamenilor ca aceste acte le vor da dreptul sa primeasca anumite mosteniri, insa nu inainte de a primi o suma de bani drept avans.

Dreptul de a revendica o mostenire

“Muzeul National de Istorie a Romaniei avertizeaza cu privire la o tentativa de inselatorie facuta in numele institutiei. Ne-a fost semnalata existenta unei scrisori cu continut indoielnic, in care, o persoana ce pretinde a fi angajata a unei asa-zise institutii subordonate muzeului – Arhivele Nationale ale Nobilimii Romanesti – promite destinatarului, contra unei sume de bani, inlesnirea obtinerii unor documente care atesta apartenenta la o familie nobiliara si dreptul de a revendica o mostenire”, declara reprezentantii Muzeului de Istorie pentru Mediafax.

Reprezentantii muzeului ne informeaza ca nu au nicio legatura cu persoana respectiva sau cu grupul respectiv, nu exista astfel de institutii in subordinea muzeului si ca nu sustin asemenea practici.

Cetatenii care primesc o asemenea scricoare sunt rugati sa apeleze la politie.


Sursa: Digi24
Foto: observatornews.ro

Share: