Greșeala uriașă pe care o fac toți românii! Ce legumă NU trebuie ținută în frigider

Sigur nu știai asta, dar astăzi îți explicăm care este greșeala uriașă pe care o fac toți românii. Deși o țin în frigider, se pare că această legumă nu trebuie păstrată în acest fel.

Chiar dacă pui totul în frigider, asta nu înseamnă că așa păstrezi corect mâncarea mai mult timp. Sunt anumite alimente care trebuie ținute pur și simplu în cămară.

Ce legumă nu trebuie ținută în frigider?

În primul rând, respectă destinația zonelor din interiorul frigiderului. Ține salata, legumele și fructele în compartimentele lor speciale. Nu trebuie să pui orice aliment la rece.

Unele trebuie ținute, de fapt, pe blat, la temperatura camerei. În această categorie intră următoarele: citrice, avocado, banane, dovlecel, ceapă, castraveți, usturoi și busuioc.

Nici roșiile nu se păstrează în frigider. Dacă faci greșeala asta, își vor pierde gustul și devin fade. Cartofii se țin într-un loc întunecat, într-un dulap sau în cămară. Nu se țin în pungi de plastic, ci în ceva aerisit: cutie de carton sau de lemn, saci de plasă, etc.

În zona de jos din frigider se țin fructele și legumele, neapărat separate unele de altele. Pe ușa frigiderului de țin alimentele care rezistă fluctuațiilor de temperatură, pentru că aici intră aerul de afară când tot deschidem frigiderul, conform Femeia.ro.

Aici poți păstra sosuri, murături sau băuturi. Pe raftul de sus se pune mâncarea gătită, alături de verdețurile pregătite pentru consumul imediat: salată, leuștean, mărar, pătrunjel, etc.

Ouăle, carnea care urmează să fie gătită și brânza se pun în zona de jos a frigiderului. Dacă depozitezi eficient fructele, legumele și produsele lactate, precum și mâncarea gătită, atunci le vei păstra mai bine și pentru o perioadă de timp mai mare.

Citește și:

Cum se pune varza la murat. Așa rămâne crocantă și se păstează intactă peste iarnă

Rețetă simplă de curcan umplut pentru Ziua Recunoștinței

Cum să faci ouă fierte tari perfecte de fiecare dată

Share: