Exploratorul Radu Paltineanu: „Mama a avut un soc/Am plecat cu 900 de dolari la mine”. Povestea vietii sale

Vloggerii de calatorie HaiHui in doi au realizat un interviu inedit cu unul dintre cei mai mari exploratori romani ai momentului: Radu Paltineanu. Tanarul a marturisit de unde a inceput pasiunea pentru aceste calatorii extreme, dar si pericolele prin care a trecut de-a lungul anilor in expeditiile sale.

“Pasiunea pentru calatorii a inceput de la Piatra Neamt, unde am copilarit si de unde sunt de loc. Toata copilaria mea am petrecut-o pe dealurile din imprejurimile orasului, de mana cu bunicul care ma ducea la cules de ciuperci si de plante medicinale sau pur si simplu la o plimbare. Aceste lucruri mi-au creeat o legatura cu natura. De la o varsta frageda eram curios sa aflu ce se afla dincolo de granita orasului, ce se afla dincolo de granita judetului. La 10 ani plecam singur cu trenul de la Piatra Neamt la Bicaz sau Bacau”, a marturisit Radu Paltineanu.

“Eu am terminat facultatea de inginerie la Universitatea McGill din Montreal, Canada, iar a doua zi dupa absolvire mi-am vandut toate lucrurile pe care le aveam in garsoniera mea studenteasca, am incalecat pe o bicicleta, m-am dus in ultimul punct din Alaska, aproape de Oceanul Arctic, iar in urmatorii trei ani si trei luni am realizat aceasta aventura cu un minim necesar: un cort, un izopren si un sac de dormit. Realizezi ca pana la urma nu ai nevoie de foarte multe in viata asta, cel putin nu material”, a mai explicat exploratorul roman in vlogul realizat de HaiHui in doi.

Mai mult, Radu a marturit ca mama lui nu s-a asteptat ca el sa ia o astfel de decizie dupa terminarea studiilor in Canada:“Mama a avut un soc, si-a vazut fiul terminand una dintre cele mai prestigioase universitati din Canada sfarsind pe bicicleta in salbaticia Americilor. Suna nasol pentru o mama. Pe de alta parte, si-a dat seama ca asta este parcursul meu, unul mai atipic in viata, iar asta este pasiunea mea. Pana la urma, sunt de parere ca trebuie sa-ti urmezi intuitia, trebuie sa-ti urmezi vizul, chemarea”.

„Am plecat cu 900 de dolari canadieni la mine”, a mai marturisit exploratorul, mentionand ca pe parcursul traseului a fost sustinut de cei care ii urmareau aventura.

Interviul complet:

Cine este Radu Paltineanu

Explorator și Speaker Inspirațional, Radu Păltineanu s-a născut la Iași dar a copilărit la Piatra Neamț. La vârsta de 15 ani a emigrat cu părinții în Canada unde a absolvit studiile în inginerie Software la Universitatea McGill, una dintre cele mai prestigioase universități canadiene.

Radu se dedică în prezent explorării celor mai sălbatice colțuri ale Terrei prin mijloace non-motorizate, fie pe bicicletă, pe jos, în caiac/canoe sau pe schiuri.

Pentru expediția sa în premieră națională de traversare a celor două Americi pe bicicletă a fost numit  Aventurierul European al anului 2018 iar în prezent explorează Oceania, potrivit blogului personal.

Share: