Lovitură pentru milioane de români! Cei care au centrale termice de apartament și sobe pe lemne, vizați de autorități

S-a anunțat o lovitură cruntă pentru milioane de români! De ce sunt vizați cei care au centrale termice de apartament și sobe pe lemne?

Ministrul Mediului, Tanczos Barna a făcut anunțul despre măsurile care se vor lua pentru reducerea numărului celor care folosesc aceste metode de încălzire a locuinței.

Românii care au centrale termice de apartament și sobe pe lemne, vizați de autorități

Se pare că Uniunea Europeană face presiuni majore pentru renunțarea la centrale și la sobele clasice, iar românii sunt printre cei vizați. Conform lui Tanczos Barna. se dorește să nu mai fie instalate centralele individuale, dar și că există o posibilitate de a se impune o taxă pentru acestea.

Din fericire, sunt șanse ca măsurile să nu fie luate foarte curând, pentru că sunt multe state europene care se opun taxei ce ar putea fi impuse pentru aceste metode de încălzire.

”Nu mă refer la cele existente în prezent. O taxă pe cele existente nu există şi nu va exista până când Comisia Europeană nu va impune o taxă, nu doar pe centrale, ci pe încălzirea rezidenţială, pe încălzire va exista o taxă şi la centrală, şi la soba de lemn şi de cărbune.

Nu poţi renunţa de pe azi pe mâine, la 3 milioane de sobe şi centrale pe lemn, normal că nu putem accepta. Propunerea mea este ca în oraşe, în blocurile noi, apartamentele să nu aibă centrale individuale şi de bloc”, a declarat ministrul, la emisiunea Talk News de la Profit TV, conform Spot Media.

Citește și:

Un tânăr din Alba, prins la scurt timp după ce a furat două telefoane dintr-o locuință

Țeapă pe OLX. Un tânăr din Roman a vrut să vândă un telefon pe internet, dar a rămas fără bani

Polițiștii din județul Suceava au confiscat lemn în valoare de 40.000 de lei

El este Vlad, polițistul erou din poza devenită virală pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne

Share: