Ce este interzis să faci în Ajunul Crăciunului. Păcat mare dacă încalci aceste reguli! Vei avea ghinion tot anul

Astăzi îți explicăm ce este, de fapt, interzis să faci în Ajunul Crăciunului. Este mare păcat să încalci aceste reguli. Dacă nu le respecți cu sfințenie, vei avea parte de ghinion tot anul.

Când vine vorba despre tradițiile, obiceiurile și superstițiile românilor legate de sărbătorile de iarnă, lista este foarte lungă. Însă, noi îți oferim astăzi câteva exemple pentru seara de 24 decembrie, atunci când copiii din lumea întreagă așteaptă cu sufletul la gură să vină Moș Crăciun.

Ce este interzis să faci în Ajunul Crăciunului. Păcat mare dacă încalci aceste reguli!

Prima regulă și cea mai cunoscută este cea legată de împodobirea bradului, care se face în mod normal în seara zilei de 24 spre 25 decembrie. Se spune în popor că este bine să pui un săculeț cu boabe de fasole albă în brad, pentru că acestea reprezintă puritatea sufletului.

În cazul în care îți amintești abia în seara de 24 decembrie că ai uitat să faci un cadou cuiva, atunci anul viitor va fi unul lipsit de prosperitate. Este obligatoriu să ai și crenguțe de vâsc în casă, altfel norocul te va ocoli.

Dacă te săruți sub ele în ajun, vei avea parte de mult noroc în dragoste. Tot obiceiurile din bătrâni spun că atragi prosperitatea în casa ta dacă nu mănânci nimic în Ajunul Crăciunului.

Cum atragi norocul în casa ta

Fiecare membru din familie trebuie să taie câte un măr. Dacă este unul bun, cel care l-a tăiat va avea sănătate și noroc în toate. Dacă este viermănos, ghinionistul va avea parte de boală în anul următor. Dacă este putred, atunci cel care l-a tăiat va muri. Cei care mănâncă mere în ajun vor fi sănătoși tun în anul viitor.

De asemenea, nu ai voie să te cerți sau să lovești pe cineva, altfel vei primi înapoi ceea ce oferi conform Știrile Kanal D. Nu ai voie să bei rachiu sau țuică, altfel te batjocorește diavolul. Nu se mătură în casă fiindcă alungi norocul, dar poți mătura pragul locuinței.

Dacă ești apicultor, să nu dăruiești nimic din casă, dacă vrei să ai rod în viitor. Dacă primele persoane care intră în casa ta de Ajunul Crăciunului și pe 25 decembrie sunt bărbați, atunci toată familia va fi binecuvântată în 2022.

Citește și:

Reteta Annei Lesko de cozonac pentru Craciun. Foloseste un ingredient secret

Ce trebuie neapărat să porți de Revelion. Talismanele care îți aduc noroc tot anul

Cadouri de Crăciun în funcție de zodie. Cum faci alegerea perfectă pentru cei dragi

Share: