Echinocțiul de toamnă 2022. Superstiții la români. De ce trebuie neapărat să mănânci pâine astăzi, înainte să ieși din casă

Echinocțiul de toamnă 2022. Sunt numeroase superstiții la români, când vine vorba despre acest moment important al anului. Începând de astăzi, 23 septembrie, are loc debutul astronomic al toamnei, în emisfera nordică. În cea sudică, astăzi are loc începutul primăverii.

Începând de acum, ziua scade tot mai mult, iar noaptea devine tot mai lungă, până când are loc solstițiul de iarnă, în data de 22 decembrie. În această zi, longitudinea astronomică a Soarelui atinge valoarea de 180°, conform Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Citește și: Prognoza meteo pe 4 săptămâni. Cum va fi vremea în perioada 19 septembrie – 17 octombrie 2022

Echinocțiul de toamnă 2022. Superstiții la români

Românii sunt un popor cu o cultură bogată când vine vorba despre tradiții, superstiții și obiceiuri. Nici data de 23 septembrie nu face excepție. Sunt mai multe astfel de vorbe transmise de la o generație la alta, prin viu grai, pe care mulți încă le respectă cu sfințenie.

Se spune din bătrâni că anul următor va fi vremea așa cum este astăzi. Dacă plouă dimineața, primăvara este ploioasă, iar dacă iese soarele la amiază va urma un an bun.

Echinocțiul de toamnă 2022. În această zi, se bat nucile și se scutură merele și gutuile. Pe 23 septembrie, florile se supără și plâng. Dacă vrei să ai niște flori frumoase și sănătoase peste iarnă, atunci trebuie neapărat să le ungi cu mir sfințit. Se pregătește primul must din strugurii abia culeși. Cei care au copii nu au voie sub nicio formă să îi certe, conform Antena 3.

Echinocțiul de toamnă 2022. O altă superstiție din popor mai susține că nu trebuie să te speli pe față astăzi, înainte de apusul soarelui. Dacă vrei să atragi bunăstarea în casă și în familie, atunci trebuie neapărat să mănânci pâine înainte să ieși din casă.

Citește și: Ce se întâmplă dacă primești acest mesaj pe WhatsApp sau pe e-mail. Pericolul este uriaș!

Share: