Când se pune, de fapt, grâu la încolțit de Sfântul Andrei. Greșeala pe care o fac mulți credincioși

Când se pune grâu la încolțit de Sfântul Andrei? Vei fi surprins, dar este o greșeală banală pe care o fac mulți credincioși.

În data de 30 noiembrie, credincioșii creștin ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Andrei. El este unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus, fiind considerat drept unul dintre cei mai importanți sfinți.

Când se pune grâu la încolțit de Sfântul Andrei?

Această zi are o semnificație deosebită în mai multe moduri. În primul rând, Sfântul Andrei este ocrotitorul României și patronul nostru spiritual. În al doilea rând, se consideră că în data de 30 noiembrie începe o perioadă magică, în care se ridică vălul ce ne desparte de lumea celor morți.

De aici au pornit și numeroase superstiții, inclusiv cea legată de usturoiul care ține departe creaturile întunecate nemiloase. Una dintre cele mai iubite tradiții la români este cea a punerii grâului la încolțit.

În realitate, grâul se pune la încolțit la miezul nopții, chiar în prima oră a zilei Sfântului Andrei. Însă, din cauza comodității și a lipsei de timp, mulți credincioși greșesc și îl plantează în ajunul sărbătorii, în data de 29 noiembrie, conform Libertatea.

Conform tradiției, fiecare membru al familiei trebuie să aibă propriul său vas. Grâul este văzut drept simbolul prosperității și sursa vieții, inclusiv de către civilizațiile păgâne. Din punctul de vedere al religiei creștin ortodocse, grâul reprezintă victoria vieții asupra morții, fiind un simbol divin.

Se pot folosi diverse vase, ghivece, boluri sau chiar farfurii adânci. Grâul se poate planta direct în pământ sau în vată ori burete, îmbibate cu apă. În cazul în care folosiți pământul, se pune o mână pe fundul vasului, se presară boabele de grâu, apoi se acoperă iar cu pământ.

După plantare, vasul se lasă într-un loc cu multă lumină și căldură suficientă. După ce grâul a încolțit, nu se mai mișcă din loc boabele. În caz contrar, germenii fragili se vor rupe.

Grâul se plantează în acest fel pentru a aduce noroc în casă, iar în noaptea de Revelion se verifică starea lui. În funcție de modul în care a crescut, vei ști ce te așteaptă în anul următor. Un grâu des și înalt este semn că urmează un an cu belșug pe toate planurile.

Citește și:

Horoscop luna decembrie 2021. Ce zodii au parte de noroc la final de an

Cum se pune varza la murat. Așa rămâne crocantă și se păstrează intactă peste iarnă

Horoscop de Crăciun și Revelion 2021-2022. Află cum vei sta cu dragostea, banii, cariera și sănătatea

Share: