Ce pensie avea Alexandru Arșinel. Cine moștenește averea uriașă pe care a lăsat-o în urmă

Multă lume s-a mirat când a aflat ce pensie avea Alexandru Arșinel. S-a aflat și cine moștenește averea uriașă pe care a lăsat-o în urmă marele actor, după ce a murit la vârsta de 83 de ani.

A avut o carieră impresionantă, timp de 60 de ani, iar pentru o perioadă bună de timp a ocupat și funcția de director al Teatrului Constantin Tănase din București. Marele actor a murit în data de 29 septembrie 2022, la vârsta de 83 de ani. Se afla internat pe secția Terapie Intensivă, la Spitalul Universitar din București, după ce starea lui s-a agravat.

Citește și: Un afacerist a rupt tăcerea: ‘O știu pe Andra înainte de Măruță’. Ce făcea cântăreața când era necunoscută

Ce pensie avea, de fapt, Alexandru Arșinel

Din păcate, medicii nu au mai reușit să îl salveze. Conform declarației de avere din anul 2020, se pare că Alexandru Arșinel primea anual un venit în valoare de 190.000 de lei provenind din mai multe tipuri de pensie: pensie de handicap, pensie de revoluționar, pensie de vechime, precum și o indemnizație de merit de la Ministerul Culturii, informează NewsCaffe.ro.

  • 33.720 lei – pensie de revoluționar
  • 73.512 lei – pensie de la Stat
  • 74.772 lei – indemnizație de merit de la Ministerul Culturii
  • 10.800 lei – indemnizație de handicap gradul 2, pentru că o îngrijea pe soția bolnavă

Citește și: Vlad Gherman și Oana Moșneagu și-au mărit familia cu încă un membru. Au apărut primele imagini: “Ea este…”

Ce avere a lăsat în urmă

Ce pensie avea Alexandru Arșinel. Actorul deținea patru terenuri: 2 terenuri integrale la Sinaia și la Samurcaș, Crevedia, precum și cotă parte din 2 terenuri la Dolhasca. De asemenea, mai avea 3 case de vacanță, un apartament în București, precum și un autoturism Toyota. Mai avea și 12 depozite bancare. Averea va ajunge la soția, copiii și nepoții lui.

„Există o indemnizație de merit dată de Ministerul Culturii la profesori, actori, arhitecți. Am obținut locul întâi într-un top al celor mai buni artiști. Toate sumele sunt justificate oficial, consider că le merit. Am 82 de ani și am obținut o indemnizație de merit si o pensie după 70 de ani de muncă. Dacă mă justific înseamnă că mă simt vinovat!, povestea actorul.

Ce pensie avea Alexandru Arșinel.Și faptul că am fost operat de transplant de rinichi și am fost salvat, iar pentru unii a fost anormal pentru că mi s-a întâmplat mie. Nu am un leu obținut în viața mea decât prin muncă. Am 70 de ani de muncă , am fost 20 de ani director”, mai spunea în trecut Alexandru Arșinel.

Citește și: Cine este, de fapt, iubita lui Iancu Sterp. Ce părere are mama Geta despre noua ei noră

Share: