Gheorghe Dincă, condamnat la 30 de ani de închisoare în cazul Caracal. Câți bani vor primi familiile victimelor, pentru Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu

S-a luat o decizie în cazul Caracal! Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, dar sentința magistraților Tribunalului Olt nu este una definitivă. Conform primelor informații, cel poreclit “Monstrul din Caracal” ar fi trebuit să execute, cumulat, un total de 108 ani de detenție.

Însă, judecătorii au decis să aplice cea mai grea pedeapsă, cea de 25 de ani. Peste ea s-a adăugat o treime din celelalte pedepse contopite, 83 de ani de închisoare. Pedeapsa totală a fost redusă, conform legislației din România, la 30 de ani de închisoare în regim de detenție. În acest moment, bărbatul este încarcerat la Penitenciarul din Craiova, informează Observator News.

Citește și: Anunțul bombă despre cazul Caracal! Devastator ce s-a întâmplat

Gheorghe Dincă, condamnat la 30 de ani de închisoare în cazul Caracal

Judecătorii l-au găsit vinovat pentru omor, trafic de persoane și profanare de cadavre. “Monstrul din Caracal” nu a semnat niciun acord de recunoaștere a celor două crime. El poate face apel în zece zile de la comunicare. Magistrații au decis să îl oblige pe inculpat la plata unor daune morale în valoare de 100.000 de euro către Melencu Georgeta și Anonimizat 4, 10.000 euro către partea civilă Anonimizat 5, precum și 500.000 de euro către Măceșanu Tudorița, conform sursei citate anterior.

Gheorghe Dincă mai este obligat să plătească și cheltuielile judiciare avansate de stat în cuantum total 750.000 lei, din care suma de 744.129,55 lei în timpul urmăririi penale. Inculpatul Risipițeanu Ștefan, complicele lui, este obligat la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum total 2.500 lei, din care suma de 1.500 efectuată în cursul urmăririi penale. Rămâne de văzut dacă decizia autorităților va fi contracarată în instanță de un apel depus de cei doi inculpați din dosarul Caracal.

Citește și: Cine este pompierul erou de la Petromidia. Ioan și-a pus viața în pericol, după explozia de anul trecut

Share: