Țeapă pe OLX. Un tânăr din Roman a vrut să vândă un telefon pe internet, dar a rămas fără bani pe card

Aceasta este cea mai nouă metodă de a da o țeapă pe OLX. Un tânăr din Roman a vrut să vândă un telefon pe celebrul site, dar s-a trezit fără bani în cont. Cum a fost posibil să se întâmple așa ceva?

Vineri, 13 noiembrie, polițiștii din municipiul Roman au primit un apel 112 din partea unui tânăr în vârstă de 19 ani. Acesta le-a cerut ajutorul după ce a fost victima unei înșelăciuni. În urma cercetărilor făcute de IPJ Neamț. se pare că victima a postat pe OLX un anunț prin care dorea să vândă un telefon mobil. Această postare a fost realizată în data de 12 noiembrie.

Țeapă pe OLX. Cum a rămas un tânăr din Roman fără bani pe card

„Ulterior, în cursul aceleiași zile, ar fi fost contactat de o persoană necunoscută, care i-ar fi solicitat datele cardului bancar, pentru a efectua plata contravalorii telefonului mobil, date care au fost comunicate de către persoana vătămată, prin intermediul unui mesaj. La scurt timp aceasta a constatat faptul că, fără acordul său, i-a fost retrasă din cont suma de aproximativ 870 de lei”, au dezvăluit reprezentanții IPJ Neamț, conform Ziarul de Roman.

Polițiștii au decis să întocmească un dosar penal, privind săvârșirea infracțiunilor de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic. Se desfășoară în continuare cercetări pentru a se documenta întreaga activitate infracțională, urmând a se dispune la finalul anchetei măsurile legale necesare.

Infractorii contactează vânzătorii de pe OLX, se arată interesați de produs, apoi solicită continuarea conversației pe aplicațiile de mesagerie. Escrocul îi propune apoi victimei să efectueze plata prin OLX și trimite un link ce poate arăta în forma https://olx.3ds-payment.online sau https://olx-ro-payment.site. Ulterior, cere vânzătorului să acceseze această adresă web și să completeze toate detaliile cardului bancar pentru a primi banii din partea „cumpărătorului”.

„De precizat este faptul că link-ul, întrucât clonează aspectul paginii OLX, le păcălește ușor pe victime și le convinge să introducă datele cerute. După ce această operațiune a fost efectuată, escrocul sistează conversația cu victima și retrage banii din contul acesteia”, au completat reprezentanții IPJ Neamț, conform sursei citate anterior.

Citește și:

Întreruperi de curent programate în județul Constanța, în perioada 15-19 noiembrie. Lista localităților afectate

Casa lui Ovidiu Tender din Dumbrăvița, scoasă pentru a treia oară la licitație de către ANAF

Polițiștii din județul Suceava au confiscat lemn în valoare de 40.000 de lei

Share: