Cum poți reduce balonarea în perioada menstruației. Sfaturi simple din partea unui nutriționist

Un nutriționistă, pe nume Simrun Chopra, a explicat pe contul ei de Instagram cum poți reduce balonarea în perioada menstruației. Sfaturile sunt simple și ușor de aplicat, iar rezultatele te vor ajuta enorm.

Conform studiilor realizate de oamenii de știință, se pare că retenția de apă în organism se acutizează în prima zi a ciclului menstrual, susține Chopra. Acest fenomen afectează o mare parte dintre femei, dar puține știu cum pot scăpa de acest disconfort.

Cum poți reduce balonarea în perioada menstruației

Este o stare prin care trec multe femei, iar procesul începe chiar și cu o săptămână înainte ca ciclul menstrual să înceapă propriu-zis. De multe ori, această stare de balonare vine și ea la pachet cu dureri. Însă, nutriționistul vine cu vești bune!

Se pare că această problemă poate fi remediată dacă urmezi niște sfaturi simple, legate de alimentație și de stilul de viață. Specialista în nutriție a scris pe contul ei de Instagram ce trebuie să facă toate femeile care sunt deranjate de balonare atunci când au menstruația.

“Acest lucru se întâmplă din cauza modificărilor hormonale. Dacă vrem să reținem mai puțină apă, trebuie să reducem cantitățile consumate din aceste alimente:

  1. Mâncăruri sărate – acestea includ și alimentele procesate, care au un conținut ridicat de sodiu.
  2. Carbohidrații precum făina albă și zahărul industrial. Acestea provoacă o creștere bruscă a zahărului din sânge, care duce la o creștere a nivelului insulinei din organism. Astfel, rinichii sunt forțați să rețină mai mult sodiu și apare balonarea.
  3. Alcool și cofeină“, scrie Simrun Chopra.

Acestea pot fi înlocuite cu niște alimente bogate în potasiu, precum spanac, cartof dulce, banane, avocado, roșii, dar și cu alimente care sunt diuretice naturale, ca sparanghel, ananas, piersici, castravete, ghimbir și usturoi.

De asemenea, mai susține nutriționista, este foarte important să consumăm multă apă și să facem des exerciții fizice.

Citește și:

Tulburarea obsesiv-compulsivă este o afecțiune care-ți schimbă percepția

Modalități simple care îți cresc imunitatea

Ce este tulburarea de anxietate și cum îți poate afecta viața

Ceaiul cu miere și scorțișoară, un remediu natural pentru imunitate

Share: