China anunță că va reduce consumul de combustibili fosili la 20% până în 2060

China anunță oficial că va reduce masiv consumul de combustibili fosili până în 2060. Cu toate că ținta oficială este să se ajungă la doar 20%, autoritățile chineze sunt convinse că pot scădea chiar și sunt acest procent, conform unui document publicat duminică, 24 octombrie 2021.

În acesta sunt detaliate măsurile prin care țara cu cel mai mare grad de poluare vrea să reducă nivelul emisiilor de carbon. Această decizie vine la mai puțin de o săptămână după sosirea liderilor globali din Glasgow, Scoția. Aici au loc, în această perioadă, discuții importante despre salvarea planetei la COP26.

China anunță că va reduce consumul de combustibili fosili la 20%

China își dorește să accelereze acest proces în următorii 10 ani. Xi Jinping, președintele țării, vrea chiar ca țara lui să ajungă la zero emisii. Adică, atunci când gazele de seră sunt într-o cantitate atât de mică, încât pot dispărea de la sine din atmosferă. Aceasta este, de fapt, ținta finală pentru anul 2060.

Însă, mulți se îndoiesc de faptul că s-ar putea atinge acest scop. Promisiunile chinezilor au fost intens analizate în ultimele luni. Mai ales după ce China a construit zeci de noi centrale termice pe bază de cărbune. Decizia a fost luată într-un efort de a reface economia grav afectată de pandemie.

De asemenea, nivelul exploatărilor de cărbune din China a crescut în ultimii doi ani. Motivul? Pentru a evita criza din energie care afectează tot mai multe țări. Mai mult decât atât, chiar recent, guvernul chinez le-a cerut minerilor să scoată cărbune în cantități cât de mari posibil, susțin cei de la CNN.

Schimbarea va avea loc până în anul 2060

Una dintre problemele actuale o reprezintă dependența Chinei de cărbune. Acest combustibil fosil este folosit atât pentru încălzire, cât și pentru obținerea curentului electric și prelucrarea oțelului. Doar anul trecut, a produs 60% din energia folosită în țară.

Cu toate acestea, autoritățile asigură că acest procent va fi redus până la 25% până în anul 2030 și până sub 20% în anul 2060. Culmea, China este în acest moment liderul mondial în producerea de surse de energie verde, din surse regenerabile, pentru alte state. Însă, tocmai pe teritoriul țării nu se găsesc destule panouri solare și turbine eoliene ca să susțină destul de rapid această evoluție și acolo.

Citește și:

Un fermier turc a vandut un meteorit pentru o suma colosala

Femeia cu cele mai lungi unghii din lume și le-a tăiat și le va expune într-un muzeu din Florida

O nouă specie de dinozaur a fost descoperită în Chile

Cercetătorii au descoperit cine a scris Pergamentul Isaia de la Marea Moartă

Share: