Modalități simple care îți cresc imunitatea

Află trei modalitați simple care îți cresc imunitatea. Dacă nu vrei să ai de-a face cu virusuri și bacterii, ar fi bine să ai grijă de sistemul imunitar. Nu trebuie să-ți fie frică să mai ieși din casă, trebuie doar să ai grijă la alimentele pe care le consumi. Pe lângă asta, pătrează o stare de spirit bună și nu te mai stresa. Mai jos sunt trei lucruri care te vor ajuta să-ți întărești imunitatea și să fii rezistent.

Supliment de vitamina D. Cercetătorii au efectuat un studiu pe copii. Doreau să vadă cum reacționează sistemul imunitar dacă le administrează vitamina D. Acestora li s-a administrat o doză de 30 de miligrame pe zi o perioadă de timp. Rezultatele au fost uimitoare. A scăzut cu 60% probabilitatea ca ei să se îmbolnăvească (gripă, răceală).

Mai puține calorii

Un studiu făcut pe oameni supraponderali a constatat o creștere a sistemului imunitar după reducerea caloriilor. Încearcă să eviți alimentele bogate în calorii și fă mișcare. Nu trebuie să te înfometezi. Trebuie să scazi treptat numărul caloriilor. Documenteză-te și află care este aportul caloric al alimentelor pe care le consumi. Nu numai că vei începe să arăți mai bine, dar va face minuni pentru imunitate.

Dietă bogată în fibre solubile. Într-un studiu făcut pe șoareci, s-a constatat o creștere a imunității. Aceștia au mâncat fibre solubile iar organismul lor a devenit mai rezistent la infecții. Consumă alimente bogate în fibre solubile pentru a deveni mai rezistent. Ovăzul și semințele de in sunt bogate în fibre solubile. Dintre fructe și legume, amintim: mere, pere, morcovi, avocado, broccoli, nectarine.

Share: