Ce dramă a trăit bunicul lui Culiță Sterp în timpul războiului, când au intrat rușii în România: ‘Îți puneau pistolul la cap’

După o perioadă în care nu a mai postat vloguri, sora lui Culiță Sterp a postat din nou pe Youtube. De data aceasta, ea a luat-o alături de ea și pe mama Geta

Cele două și-au amintit cu umor ce făcea Culiță Sterp în copilărie, de 1 martie, dar și cu tristețe despre drama prin care a trecut familia mamei Geta, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, după ce rușii au intrat în România.

Ce dramă a trăit bunicul lui Culiță Sterp în timpul războiului, când au intrat rușii în România

Geta și-a început vlogul prin a recunoaște că a mai avut material pentru Youtube în ultima perioadă, dar a ales să nu posteze considerând că ar fi nepotrivit în situația actuală, a războiului din Ucraina.

Însă, după ce fanii i-au scris că și-ar dori mult să mai vadă un clip în care să apară și mama Geta, sora lui Culiță și a lui Iancu a decis să revină. Amintirile depănate alături de mama ei au fost și unele mai triste.

“Mama, fiind problema asta cu războiul, nu mai are somn, vine la mine dimineața. Aud pașii pe hol, vine mama plângând. Se gândește la Culiță și la Iancu. Că dacă e să vină războiul, o să îi cheme și pe ei. Ferească Dumnezeu! În ziua de azi ce să-ți nu mai ajungă ca să faci război?”, a dezvăluit Geta.

Se pare că familia mamei Geta a trăit o adevărată dramă în timpul războiului. Soldații ruși au făcut măcel printre oamenii obișnuiți.

“Când a fost al doilea Război Mondial, tăticu a fost copil. Era născut în 1921, nu știu cum de nu l-a luat pe el la război. După a fost și foametea. Zicea când a fost războiul au venit rușii prin casele lor, le-a luat ceasul de pe perete. Să urcau cu picioarele pe pat, le viola nevestele și nu aveai ce zice, că îți puneau pistolul la cap. Erau în trecere, dar le era frică oamenilor.

Le violau nevestele în fața lor. Le-a luat un cocoș și ceasul. Tata ne povestea cum a fost cu rușii, a fost groaznic. Să ne ferească Dumnezeu să înceapă războiul. Uitați-vă cu cât amar s-au despărțit mamele lor de băieții lor, știau că sunt la exercițiu militar. A vrut să îi trimită un colet și el a murit. E groaznic! În zilele noastre nu credeam că se mai întâmplă.

Ajung să cred că totul e din cauza păcatelor noastre. Nu mai e iubire între oameni, să te ajuți fără nicio plată la schimb. Dacă în casă nu se mai înțeleg doi oameni, cât să se mai înțeleagă două popoare? Trimiți în război niște copii de 18 ani. Trebuie să ne rugăm și să facem fapte bune, să ne întoarcem cu toții la bunul Dumnezeu”

Ce făcea artistul în copilărie de 1 martie?

Se pare că fostul concurent de la Survivor România punea la cale o adevărată strategie, în care o implica și pe Geta, sora lui.

“Când eram în școala generală, primeam foarte multe mărțișoare, de la colegi, de la diverși băieți prin școală. Ce să vă zic, Culiță îmi făcea instructajul de dimineață. Zicea: ‘Geta, ai primit mărțișoarele? Când ai primit o pungă, să mi le aduci, te rog, să le dau mai departe la alte fete’. Că nu aveai bani încât să-ți permiți să cumperi. Și mai ales el cum era… Voia să dea la toate fetele.

Noi de mici am fost așa uniți, unul pentru altul. Cum primeam mărțișoare, le dădeam mai departe. El nu mai putea de fericire. Îmi aduceam astăzi aminte ce fain era altădată de 1 martie. Acum poți să primești mărțișoare, dar tot nu e fericirea aia de mai demult. Primeai un trifoi cu patru foi, era 50 de bani, dar așa te bucurai… Eram și copii. Am zis să facem un vlog să vă mai înveselim puțin”, a dezvăluit sora lui Culiță Sterp, în vlogul de pe Youtube.

Și mama artistului și-a amintit cât de frumos era în copilărie, atunci când primea mărțișoare din partea fratelui ei.

“Noi, când eram la școală, primeam mărțișoarele prin poștă. Că la școală nu îți dădea nimeni. Aveam pe un frate la București, la școala militară, mai eram încă cinci acasă. La fiecare, plicul cu adresa. Când desfăceai plicul și vedeai mărțișorul, cu felicitare, aia bucurie”, și-a amintit cu drag mama Geta.

Citește și:

Iancu Sterp, vești proaste! Ce se întâmplă cu Beni și cu casa lui Ion Șmecheru

Bianca Comănici și Iancu Sterp, cel mai nou cuplu din showbiz? Fosta concurentă de la Puterea Dragostei, dezvăluiri bombă

Geta Sterp le face praf pe divele din showbiz: ‘O să îmi sară în cap!’

Share: