Cum va fi vremea în luna octombrie. Prognoza meteo pentru perioada 3-31 octombrie 2022

S-a aflat cum va fi vremea în luna octombrie. Specialiștii ANM au emis prognoza meteo pentru perioada 3-31 octombrie 2022. Află chiar acum ce urmează din punctul de vedere al temperaturilor, dar și al precipitațiilor anunțate de meteorologi.

Dacă primele zile vor fi temperaturi obișnuite pentru această perioadă, sfârșitul lunii va aduce o medie a valorilor termice ușor peste cele normale pentru intervalul menționat anterior, conform informațiilor de pe site-ul oficial ANM.

Citește și: Gheorghe Dincă, condamnat la 30 de ani de închisoare în cazul Caracal. Câți bani vor primi familiile victimelor, pentru Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu

Cum va fi vremea în luna octombrie?

Săptămâna 3-10 octombrie

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, sudice, estice și la munte, iar în cele nordice și centrale va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 10–17 octombrie

Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile.

Citește și: Cine este pompierul erou de la Petromidia. Ioan și-a pus viața în pericol, după explozia de anul trecut

Săptămâna 17–24 octombrie

Cum va fi vremea în luna octombrie. Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil local deficitar în sud-vestul țării.

Săptămâna 24–31 octombrie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud-estul teritoriului.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile nord-vestice, dar și ușor deficitară în cele sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Citește și: Ce pensie avea Alexandru Arșinel. Cine moștenește averea uriașă pe care a lăsat-o în urmă

Share: