Romanul ce detine o Dacia 1300 superba in SUA. Ce parere au americanii cand vad masina romaneasca in trafic

Doi vloggeri romani au realizat un material inedit in America, mai exact in Washinghton State. Este vorba despre celebrul canal de calatorii HaiHui in doi. Andreia si Ionut au intalnit un roman stabilit de mai multi ani in SUA, pasionat de masini, care are in garaj o Dacia 1300 impecabila.

Pasionat de masini, Cosmin, un roman stabilit de mai multi ani in Statele Unite ale Americii, si-a facut un cadou inedit: a cumparat din Romania o Dacia 1300. Proprietarul a povestit cum a adus aceasta masina peste Ocean si ce spun ceilalti soferi cand il vad in trafic.

“Mi-am dorit de multi ani sa am o Dacie aici, sa-mi amintesc de copilaria din Romania. Si parintii mei au avut o masina similara. Este un model din 1983 si este inscrisa in Washington. Este o Dacia 1300 cu elemente de 1310, model de tranzitie. Ne bucuram de ea impreuna cu familia, in special vara, cand este soare. Incerc sa nu o scot pe ploaie. Este masina de weekend a familiei.

Sunt in Statele Unite de aproape 21 de ani. Americanii, vecinii mei cand le-am spus ce motor si cati cai are, 54 de cai, nu le-a venit sa creada, pentru ca aici motoarele sunt mult mai mari. Pe autostrada nu m-am putut opri, dar am fost in parc si m-au vazut niste romani, s-au bucurat ca exista o Dacie aici in zona”, a povestit Cosmin, proprietarul Daciei 1300.

“In momentul de fata, cred ca sunt aproximativ 12 Dacii in Statele Unite. Mai multe sunt pe coasta de Est. Incercam anul acesta sa mergem pana in California, dar sa vedem daca ceilalti proprietari de pe coasta cealalta o sa poata veni”, a mai spus barbatul.

Cei doi vloggeri au parcat masina in fata unor magazine si au intrebat americanii daca au idee ce model este. Cei mai multi au spus ca nu au mai vazut o asemenea masina si au dat de inteles ca este un model vechi frantuzesc.

Share: