Lovitură decisivă pentru Vladimir Putin! A fost suspendat din funcția de președinte. Cine este românul care a luat decizia

O nouă lovitură decisivă pentru Vladimir Putin! După ce a început războiul din Ucraina, au început să apară și sancțiunile pe plan internațional. Printre „pedepsele” primite s-a numărat și una total neașteptată pentru președintele Rusiei.

Așa cum se știe, Putin excelează pe plan sportiv în mai multe ramuri, dar cea în care este cel mai priceput este judo. Vladimir nu este doar un practicant al acestui sport, ci este și posesor al centurii negre 8 Dan.

Lovitură decisivă pentru Vladimir Putin! A fost suspendat din funcția de președinte

Federația Internațională de Judo, condusă de Marius Vizer, a decis să îl suspende pe Putin din funcția de președinte de onoare. Decizia a fost anunțată în mod oficial chiar pe site-ul FIJ: „În contextul războiului care se desfășoară în Ucraina, Federația Internațională de Judo anunță suspendarea statutului domnului Vladimir Putin de Președinte de Onoare și de Ambasador al Federației Internaționale de Judo”.

Decizia este cu atât mai surprinzătoare cu cât Marius Vizer și președintele Rusiei au o relație foarte strânsă de prietenie.

„E prieten cu Putin. Putin îl respectă foarte mult, stă de vorbă cu el, i-am văzut în diverse ipostaze de comunicare amicală. Putin a lăsat și el să se înțeleagă asta la toate competițiile la care a fost invitat”, declara Cozmin Gușă în emisiunea Prietenii lui Ovidiu, pe GSP.ro.

Înainte să fie făcut public acest anunț, Marius Vizer a mai dat o declarație, intitulată „Judo pentru pace”. Prin aceasta, Federația Internațională de Judo anunță anularea Grand Slamului 2022 care urma să aibă loc la Kazan, Rusia, în luna mai.

„Suntem întristați de situația internațională actuală, rezultat al dialogului ineficient la nivel internațional. Noi, comunitatea sportivă, trebuie să rămânem uniți și puternici, să ne susținem unii pe alții și valorile noastre universale, pentru a promova mereu pacea și prietenia, armonia și unitatea.

Familia judo-ului speră ca tulburările actuale să poată fi soluționate în ultimul moment, pentru a restabili normalitatea și stabilitatea în Europa de Est și în lume, concentrându-ne încă o dată pe diversitatea culturală, istoria și moștenirea Europei, în cel mai pozitiv mod”, a anunțat Marius Vizer.

Cine este, de fapt, Marius Vizer?

Marius Vizer, în vârstă de 63 de ani, s-a născut la data de 7 noiembrie 1958. Este originar din Tinca, Bihor, om de afaceri româno-austriac. A practicat judo și ocupă funcția de președinte al Federației Internaționale de Judo. În viața personală, este căsătorit cu Irina Nicolae, fosta membră a trupei A.S.I.A. și au împreună o fetiță.

Citește și:

Ce salariu primește Vladimir Putin, pe lună. Este o sumă astronomică

Palatul lui Vladimir Putin, cel mai bogat om din lume. Costă un miliard de euro și este de 39 de ori mai mare decât Monaco

Amanta secretă a lui Vladimir Putin. Alina Kabaeva a rupt acum tăcerea, la doi ani după ce a dispărut

Share: