Volodimir Zelenski, mesaj de ultimă oră pentru ucraineni: ‘Ne îndreptăm spre victorie!’

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a transmis un mesaj de ultimă oră pentru poporul său! Prin intermediul unei filmări, care a fost postată pe contul lui de Facebook, a ținut să îi încurajeze pe cei care luptă acum împotriva trupelor lui Vladimir Putin.

Este văzut de mulți drept un adevărat erou. A refuzat în repetate rânduri să fie scos din Ucraina și a rămas în Kiev, alături de familie. A ținut constant legătura cu lumea exterioară, prin intermediul rețelelor de socializare.

Volodimir Zelenski, mesaj de ultimă oră pentru ucraineni!

Discursurile lui înflăcărate i-au făcut pe mulți civili să lupte mai departe, pentru ca atacul trupelor rusești să nu aibă succes. În mod surprinzător, deși Vladimir Putin a trimis numeroși soldați pe teritoriul țării vecine, Ucraina încă nu a cedat, nici după 16 zile de conflict armat.

Președintele pare să fie însă încrezător în șansele pe care ucrainenii le au în respingerea atacurilor rusești. El le cere, în filmarea postată pe contul său de Facebook, să nu își piardă speranța. Mai mult decât atât, pare încrezător în victorie.

„Am ajuns deja la un punct de cotitură strategică. Ne îndreptăm spre victorie. Cetățeni liberi ai unei țări libere. Este deja a 16-a zi în care luptăm pentru libertatea noastră. Este un interval de patru ori mai mare decât cel în care inamicul nostru plănuia să încheie această invazie. De patru ori mai lung! Împotriva unei armate care este considerată printre cele mai puternice din lume.

O armată care spera ca ucrainenii se vor preda, că vor fi întâmpinați cu steagul Rusiei și cu flori pe străzile noastre. Dar ucraineni sunt oameni mândri, care și-au apărat mereu pământurile, care nu vor ceda invadatorilor nici măcar o bucățică de teritoriu. Niciun procent din libertatea lor. 16 zile. Știu că mulți oameni au început să se simtă obosiți, înțeleg. Nerăbdători. Îi înțeleg. Emoțiile le joacă feste oamenilor. Asta este viața. Atunci când ne mobilizăm, când vedem victoriile noastre și pierderile pe care le suferă inamicul nostru pe câmpul de luptă, ne așteptăm ca totul să se termine mai repede. Ne așteptăm ca invadatorii să fie înfrânți mai rapid. Dar… asta este viața, așa este războiul.

Este o luptă și încă mai este nevoie de timp. Încă este nevoie de răbdare, de înțelepciune și de energie. Avem nevoie să ne facem treaba la capacitate maximă, ca să putem învinge împreună. Este imposibil să spunem de câte zile mai avem nevoie ca să ne eliberăm pământurile. Dar este posibil să spunem că o vom face! Pentru că am atins deja punctul de cotitură. Deja ne îndreptăm spre ținta noastră. spre victoria noastră! Este un război patriotic. Este un război cu un inamic încăpățânat, căruia nu îi pasă că își ucide mii dintre soldații proprii.

Care acum strânge rezerviștii din toată țara ca să îi arunce în iadul din acest război. Care a venit cu ideea să trimită mercenari împotriva oamenilor noștri. Mercenari din Siria, care merg să ucidă oriunde în lume, cărora nu le pasă ce afinități politice au oamenii de aici, la ce biserică merg sau ce limbă vorbesc. Dacă situația continuă, sancțiunile împotriva Rusiei nu vor fi suficiente. Avem nevoie de noi sancțiuni din partea partenerilor noștri astăzi. Rusia trebuie să plătească pentru acest război teribil”, este o parte din discursul susținut de Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

Citește și:

Cine este, de fapt, Volodimir Zelenski? Tot ce nu știai despre eroul din Kiev

Cine este Olena, soția lui Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei. Au împreună doi copii

Ți se rupe sufletul! Gestul făcut de un bunic din România pentru copiii refugiați din Ucraina

Share: