Defrișările din Amazonul brazilian a crescut la cel mai mare nivel din ultimii 15 ani

Avertisment planetar! Se pare că defrișările din Amazonul brazilian a atins cel mai mare nivel din ultimii 15 ani.

Cu toate că președintele Jair Bolsonaro asigură populația că ia măsuri pentru reducerea nivelului tăierilor ilegale, se pare că realitatea este cu totul alta!

Defrișările din Amazonul brazilian, cel mai mare nivel din ultimii 15 ani

Nivelul defrișărilor din pădurea amazoniană aflată în Brazilia a crescut cu 22 de procente doar în ultimul an. Ultima oară când a fost o situație atât de gravă a fost în anul 2006, în urmă cu 15 ani, conform datelor oficiale.

Institutul Național pentru Studiu în Spațiu Prodes a folosit sistemul de monitorizare din satelit pentru a demonstra că Amazonul brazilian a pierdut 13.235 de kilometri pătrați de pădure tropicală în doar 12 luni. Intervalul în care au avut loc aceste măsurători a fost din luna august 2020 până în luna iulie 2021.

Recent, guvernul condus de Bolsonaro a făcut tot ce i-a stat în putință să își recâștige credibilitatea la nivel mondial în problema defrișărilor. Inclusiv la summit-ul din Glasgow care are loc în această lună, președintele brazilian îi asigură pe partenerii internaționali că face tot ce îi stă în putere să oprească definitiv tăierile ilegale de copaci din pădurea tropicală.

Datele obținute de oamenii de știință au fost prezentate autorităților din Brazilia înainte de summit. Ministrul Mediului, Joaquim Pereira Leite, a declarat într-o conferință de presă că se vor lua măsuri și mai drastice decât până acum.

Înainte de mandatul actualului președinte, nu s-a mai întâmplat vreodată ca Brazilia să piardă anual mai mult de 10.000 de kilometri pătrați de pădure tropicală. Acum însă, cifrele s-au dublat față de trecut, conform Independent.

Citește și:

Ce mănâncă Regina Elisabeta a II-a în ziua de Crăciun

China anunță că va reduce consumul de combustibili fosili la 20% până în 2060

A fost descoperit cel mai vechi mormânt din Africa

Share: