A fost descoperit cel mai vechi mormânt din Africa

A fost descoperit cel mai vechi mormânt din Africa. Aici a fost îngropat un copil de 3 ani acum 78.000 de ani, în timpul Epocii de Piatră. Rămășițele au fost descoperite într-o peșteră din Kenya.

Poziția corpului sugerează că ar fi stat culcat pe o pernă. Pentru a păstra oasele în poziția în care au fost găsite, arheologii au turnat ghips. Apoi oasele au fost transportate la un laborator pentru a fi studiate.

Copilul a fost numit Mtoto

După ce i-au studiat dinții, cercetătorii au confirmat că este vorba de un copil de 3 ani. Înainte să fie îngropat, trupul copilului ar fi fost învelit cu piei de animale sau cu frunze. Trupul se afla în poziție de fetus. După poziția capului, este posibil să fi avut o pernă făcută din frunze.

Grija cu care a fost îngropat copilul arată sentimentele celor care au îndeplinit ritualul. După examinarea oaselor, cercetătorii au ajuns la concluzia că este vorba de un băiat. Copilul a fost îngropat în peșteră, acolo unde locuiau oamenii. Asta ar putea să însemne că apropiaților le era greu să se despartă de el.

Africa – leagănul civilizației?

Prof. Maria Martinon-Torres, directorul Centrului Naținal de Cercetare din Spania, a spus că întreg procesul i-a dat impresia că a dezgropat o umbră. Când au fost mutate oasele pentru a fi duse în laborator, cercetătorii nu știau că este vorba despre un copil.

Se consideră că Africa este locul unde s-a născut omenirea. Cu toate acestea, cercetătorii cred că înmormântările sunt o verigă lipsă a evoluției din Africa. Al doilea cel mai vechi mormânt din Africa aparține tot unui copil. Are o vechime de 74.000 de ani și a fost descoperit acum 50 de ani.

Share: