Salată rece cu Spaghetti – rețeta recomandată de Chef Sorin Bontea și Rikito Watanabe

Salată rece cu Spaghetti este super rețeta recomandată de Chef Sorin Bontea și Rikito Watanabe. Cei doi s-au reunit la ceva vreme după Chefi la Cuțite și le-au prezentat fanilor lor un preparat delicios, pe Youtube.

Este ușor de preparat, extrem de gustoasă și plină de vitamine. Reprezintă o alternativă excelentă pentru salatele de primăvară. Nu trebuie să vă faceți griji pentru sosurile deosebite, se găsesc în multe magazine cu specific asiatic sau chiar și în magazinele obișnuite, la raioanele specifice.

Salată rece cu Spaghetti – rețeta by Chef Sorin Bontea și Rikito Watanabe

Dacă urmăriți pas cu pas sfaturile celor doi bucătari îndrăgiți, din vlogul de pe Youtube, cu siguranță vă veți descurca de minune. Această rețetă conține multe legume savuroase, așa că vă ajută și să vă întăriți sistemul imunitar.

Listă de ingrediente:

• 300g Spaghetti Arnos;

• 80g roșii cherry;

• 1 ceapă verde;

• jumătate de ceapă albă;

• 30g ardei gras;

• 30g castravete;

• 2 ridichi;

• Semințe de floarea soarelui;

• 1 cățel de usturoi;

• 1 linguriță de ghimbir;

• jumătate de lămâie;

• bicarbonat de sodiu;

• 100g ton;

• sos de soia;

• 2 linguri de ulei de susan;

• 2 linguri de sos hoisin;

• 1 lingură de sos sriracha;

• 1 lingură de sos de soia;

• 1 linguriță de zahăr.

Mod de preparare:

Se pune apa la fiert. Pentru fiecare litru de apă se pune o lingură de bicarbonat de sodiu, se lasă să înceapă să fiarbă, se adaugă pastele și se lasă la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

În timpul în care fierb pastele, se pregătește sosul, într-un bol încăpător. Se amestecă bine: sosul hoisin, sosul sriracha, sosul de soia, zeama de lămâie și uleiul de susan.

Se toacă mărunt ceapa albă, ghimbirul și usturoiul, apoi se adaugă în sos, după ce s-a omogenizat bine, alături de ton și zahăr, și se amestecă ușor. După ce pastele sunt fierte, se scurg și se bagă puțin sub un jet de apă rece. Așa își păstrează forma mai bine.

Se ia un bol mai mare și se amestecă: pastele, ardeiul gras tăiat julienne, castravetele și ridichiile (ambele legume tăiate în feliuțe subțiri), 40 de grame de roșii cherry (le puteți tăia pe jumătate) și sosul făcut mai devreme.

Când se face platingul, se pune amestecul pastelor cu legumele și sosul în farfurie, iar peste acest preparat se presară ceapa verde tăiată julienne, roșiile cherry, coaja de la lămânie și semințele de floarea-soarelui. Poftă bună!

Narcisa Birjaru și Rikito Watanabe, reuniune după Chefi la Cuțite

Se pare că foștii rivali au rămas într-o relație de prietenie și după competiție. De altfel, acesta a fost cazul mai multor foști concurenți din acel sezon. Riki și Narcisa au postat pe conturile lor de Instagram mai multe fotografii din ziua în care s-au revăzut.

Mai mult decât atât, fostul concurent din echipa lui Sorin Bontea le-a dezvăluit fanilor săi că a fost chiar acasă la soții Birjaru, unde a fost primit cu multă ospitalitate, dar și bucate gustoase.

“Buna ziua, buna ziua… diamantelor! Astazi am fost la apartamentul ei @narcisabirjaru si @alex__turcitu. Si am primit sarmale bomba, si super prăjitura!!!! Sunt foarte multumit de ospitalitate ei familiei Narcisa, va multumesc frumos pentru neîntrunirea din nou. O sa ne vedem si in curand. Deci diamantelor! Sper ca aveti duminica frumoasa. La revedere”, a scris Rikito Watanabe, în stilul lui caracteristic. (Vezi AICI pozele cu ei)

Cine este, de fapt, Arkanian de la Chefi fără Limite. Protejatul lui Alex Velea face parte din echipa albastră a lui Florin Dumitrescu

Cină rapidă cu resturile din frigider. Rețeta genială de tartă sărată a lui Alexandru Comerzan, câștigătorul Chefi la Cuțite

Îl mai știi pe Keed de la Chefi la Cuțite? Cum arată și cu ce se ocupă acum concurentul din echipa lui Florin Dumitrescu

Share: