Salata de Boeuf, trucul lui Florin Dumitrescu. Reteta celebrului bucatar de la Chefi la cutite

Se apropie sarbatorile de iarna, iar gospodinele din Romania cauta cele mai bune retete pentru a prepara bucatele pentru masa de Craciun. In articolul de astazi, va prezentam reteta pentru salata de Boeuf a lui Florin Dumitrescu. Bucatarul de la Chefi la cutite foloseste un ingredient secret pentru acest preparat.

Salata de Boeuf este preparatul care nu lipseste de pe masa romanilor de Craciun. Exista mai multe retete pentru prepararea acestui fel de mancare. Chef Florin Dumitrescu a dezvaluit ingredientul secret pe care il adauga in salata de Boeuf.

Ingrediente salata de Boeuf – reteta Florin Dumitrescu

  • 4 oua
  • 300 grame de pulpa de vita
  • 300 grame de cartofi fierti
  • 150 grame de morcovi fierti
  • 80 grame de mazare fiarta
  • 80 grame de gogosari murati
  • 80 grame de castraveti murati
  • 400 ml de ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurite de mustar
  • 1 lamaie

Mod de preparare salata de Boeuf – reteta Florin Dumitrescu

Carnea de vita se pune la fiert intreaga. Dupa ce carnea a fiert, o scoatem si o lasam la racit. Adaugam si legumele intregi in oala pentru fierbere. Dupa ce acestea sunt fierte, le scoatem, le lasam sa se raceasca si apoi le taiem cubulete. Ingredientele trebuie taiate la aceeasi dimensiune.

Maioneza se pregateste din doua oua si o bagam in frigider, pana cand finalizam reteta.

Carnea se taie cubulete la aceeasi dimensiune cu legumele.

Secretul lui Florin Dumitrescu pentru salata de Boeuf: fiecare leguma se amesteca separat cu maioneza si muraturile.

La final, toate ingredientele se amesteca si se aseaza pe un platou, pe care il putem decora in functie de preferinte.

Share: