Avertisment pentru părinți. Gustările ‘sănătoase’ îți pot face copilul dependent de zahăr

Specialiștii lansează un avertisment grav pentru părinți. Se pare că gustările “sănătoase” din comerț îți îmbolnăvesc, de fapt, copilul.

Sunt o mulțime de astfel de produse, cărora li se face reclamă și despre care se susține că sunt sănătoase. Însă, adevărul este că ele chiar pot transforma un copil sănătos într-unul dependent de zahăr.

Gustările ‘sănătoase’ îți pot face copilul dependent de zahăr

Cu toate că îți dorești să îți hrănești copilul într-un mod sănătos, gustările din magazine conțin o cantitate șocant de mare de zahăr. Experții în nutriție avertizează că acestea pot crea o dependență în rândul micuților încă de la o vârstă fragedă.

De asemenea, un copil care mănâncă des aceste produse poate deveni obez și poate avea și alte probleme grave de sănătate. Acest studiu de piață realizat acum a inclus 73 de astfel de produse.

Conform specialiștilor, mai bine de o treime conțin o cantitate periculoasă de zahăr și doar opt la sută dintre ele sunt cu adevărat sănătoase și conțin un nivel redus al zahărului.

Mulți părinți sunt păcăliți de reclame, dar și de ambalaje. Tocmai de aceea, se recomandă citirea cu atenție a listei de ingrediente, înainte să fie cumpărate gustările pentru copii, conform The Sun.

“Consumul exagerat de zahăr, în mod regulat, înseamnă că mâncăm prea multe calorii. Dacă nu le folosim drept sursă de energie pentru organism, atunci ele se vor depune ca grăsime. Acest lucru duce la creșterea în greutate, iar în cazul copiilor afectați sunt șanse foarte mari să rămână supraponderali până la maturitate. Pe lângă obezitate și alte probleme de sănătate adiacente, acești copii vor avea și dinții distruși”, afirmă Graham MacGregor, profesor de medicină cardiovasculară la Universitatea Regina Maria din Londra.

Graham MacGregor, Professor of Cardiovascular Medicine at Queen Mary University of London and chairman of Action on Sugar, said: “Consuming too much sugar on a regular basis means we’re eating too many calories.

Citește și:

Consumul de ceai și cafea ar putea reduce riscul de demență cu o treime

Boala ficatului gras non-alcoolic este un ucigaș tăcut: 3 moduri de a reduce riscul

8 factori care cresc riscul de accident vascular cerebral

Share: