8 factori care cresc riscul de accident vascular cerebral

Specialiștii trag un semnal de alarmă în privința riscului de accident vascular cerebral! Care sunt cei 8 factori legați de stilul de viață care cresc șansele de a întâmpina o astfel de problemă gravă de sănătate?

Urmând câteva sfaturi simple și ușor de aplicat, poți scăpa de multe griji. În momentul în care sângele nu mai circulă așa cum trebuie în creier, țesutul poate fi grav afectat.

Care sunt cei 8 factori legați de stilul de viață care cresc riscul de accident vascular cerebral?

În momentul în care suferi un AVC, celulele din creier încep să moară încă din primele minute. Este imperios necesar să primești ajutor medical din partea specialiștilor cât mai rapid. Unii factori de risc nu pot fi controlați, precum sexul, vârsta și istoricul familial.

Însă, mulți alți factori sunt într-o strânsă legătură cu stilul nostru de viață, conform India.com. Oricine poate să reducă acest risc, al unui accident vascular cerebral. Acum îți explicăm la ce trebuie să fii atent:

Presiunea mare a sângelui – este una dintre cele mai importante cauze. Hipertensiunea slăbește și distruge în timp vasele de sânge sau poate duce chiar la îngroșarea pereților arterelor, blocându-le.

Diabetul – dacă suferi de această afecțiune, ai șanse duble să suferi de un AVC, față de o persoană de același gen, vârstă și greutate, care nu are diabet. Trebuie să ai grijă să urmezi tratamentul recomandat de medici, pentru a ține situația sub control.

Ateroscleroză – este o boală cronică inflamatorie, una dintre principalele cauze care duce la apariția unui accident vascular cerebral. La fel ca în cazul diabetului, trebuie să urmezi sfatul specialiștilor.

Nivelul ridicat al colesterolului – acesta contribuie la formarea unei substanțe care se atașează de pereții arterelor și care ajunge să blocheze circulația sângelui.

Obezitatea – o dietă neglijentă, bogată în grăsimi, duce la apariția multor probleme grave de sănătate. Trebuie neapărat să introduci în meniul tău zilnic legume și fructe potrivite. Poți apela la sfaturile unui medic sau al unui nutriționist.

Sedentarismul – când lipsa de mișcare fizică vine la pachet cu nivelul ridicat al colesterolului, obezitatea și presiunea mare a sângelui, atunci sunt șanse uriașe să se ajungă la un AVC.

Alcool – indiferent de vârstă, persoanele care beau mult au de trei ori mai multe șanse să facă accidentul vascular față de cei care nu consumă alcool.

Droguri – consumul de substanțe interzise completează și el această listă. Acesta a fost legat de-a lungul timpului de riscul de apariție a atacurilor de cord, dar și a altor afecțiuni deosebit de grave.

Citește și:

Casa ta pare bântuită? Cinci moduri de a scăpa de zgomotele înfricoșătoare

Îți place să bei cafea? Iată când ar trebui să o eviți

Care este diferența dintre pătrunjelul cu frunze crețe și cel cu frunze obișnuite?

Share: