Persoanele adulte cu dizabilități din orașul Deva pot beneficia de un nou serviciu social

Veste bună pentru persoanele adulte cu dizabilități din orașul Deva! În viitorul apropiat, vor putea beneficia de un nou serviciu social. Această decizie a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Local Deva nr. 375/2021.

Cei care se încadrează în aceste categorie sunt locuitorii care nu au capacitatea de a se gospodări singuri. În acest caz, ei vor beneficia de serviciile de îngrijire la domiciliu. Acestea sunt acordate de către Direcția de Asistență Socială Deva.

Persoanele adulte cu dizabilități din orașul Deva beneficiază de un nou serviciu social

De asemenea, cei care sunt vizați intră în această categorie indiferent de gradul de dizabilitate în care sunt încadrați conform legii, dar și dacă se află în îngrijirea familiei ori a unui asistent personal sau profesionist, conform Hunedoara Liberă.

În acest document oficial, se menționează însă și condițiile obligatorii. Cei care doresc să beneficieze de noul serviciu social pus la dispoziție de autoritățile locare trebuie să aibă obligatoriu domiciliul în municipiul Deva, dar și să dețină un certificat valabil care să le ateste încadrarea legală în gradul de handicap.

Acesta trebuie să fie eliberat de Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap. În locul acestui certificat, doritorii mai pot prezenta o decizie de încadrare în grad și tip de handicap. Acest act este emis de Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap.

Printre principalele servicii acordate se numără: sprijinul pentru activitățile de bază de zi cu zi, sprijinul pentru activitățile instrumentale ale vieții cotidiene, informarea și consilierea juridică și administrativă, kinetoterapie, ajutorul pentru găsirea unui loc de muncă și nu numai.

De menționat că aceste servicii de îngrijire la domiciliu se realizează după semnarea unui contract, încheiat în beneficiar sau reprezentantul lui legal și Direcția de Asistență Socială Deva, informează sursa citată anterior.

Citește și:

Prețurile la apă vor crește din cauza scumpirilor de pe piața energiei

El este Vlad, polițistul erou din poza devenită virală pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne

O fetiță de 12 ani din Botoșani a fost operată pe creier

Share: