Lovitură pentru români înainte de Crăciun! Mulți nu vor avea ce să pună pe masă. Anunțul este crâncen!

Se anunță oficial o nouă lovitură pentru români înainte de Crăciun! Mulți nu vor avea nici ce să pună pe masă din cauza asta. Ce ne așteaptă, de fapt, de sărbători?

Conform lui Dragoș Frumosu, președintele Federaţiei Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară (SINDALIMENTA), urmează niște scumpiri enorme pe piață.

Lovitură pentru români înainte de Crăciun! Mulți nu vor avea ce să pună pe masă

Specialistul a făcut o serie de declarații în emisiunea Talk News de la Profit TV. Scumpirile vizează mai multe sectoare din comerț, inclusiv panificația, carnea de porc și priodusele lactate.

Se pare că panificația este extrem de afectată din cauza scumpirilor din sectorul energiei.

”Discutăm de creşterea preţului la cereale, a mai crescut după seceta de anul trecut, creşterea preţului la energie electrică, gaze, care intervin direct în acest sector. Creştererile pot ajunge până la 60%, sigur, nu se va ajunge până acolo, pentru că puterea de cumpărare a românilor este mică.

În sectorul panificaţiei se fac calcule de preţuri, zilnic, pentru a rezista la un anumit nivel. Vă spun cu toată responsabilitatea. probabil de sărbătorile de iarnă vom mânca un cozonac cu 30% mai scump ca anul trecut”, a declarat Dragoş Frumosu, conform News.ro.

Tot el a mai precizat că au apărut deja creșteri de preț de 20% la ulei, iar lactatele s-au scumpit recent cu până la 7%. Carnea de pasăre se va scumpi cu până la 15% doar în prima etapă. Începând cu data de 1 februarie 2022, carnea de porc va fi și mai costisitoare, cu până la 20%.

Citește și:

Cine este, de fapt, Ecaterina Teodoroiu. Când se pune în circulație bancnota de 20 de lei cu chipul ei

Ce înseamnă, de fapt, numele lui Nicolae Ceaușescu. Secretul pe care dictatorul l-a dus în mormânt

Lovitură pentru milioane de români! Cei care au centrale termice de apartament și sobe pe lemne, vizați de autorități

Share: