Ce înseamnă, de fapt, numele lui Nicolae Ceaușescu. Secretul pe care dictatorul l-a dus în mormânt

Puțină lume știe ce înseamnă, de fapt, numele lui Nicolae Ceaușescu. Însă, acesta nu este singurul secret pe care dictatorul l-a dus cu el în pământ. Ce detalii au ieșit la iveală despre el, după moartea lui?

A fost ultimul lider comunist și a plătit cu viața pentru păcatele lui. Se pare însă, conform specialiștilor în psihologie, că toată această atitudine toxică a dictatorului își avea sursa în copilăria acestuia.

Secretul pe care dictatorul l-a dus în mormânt

A avut o copilărie dificilă și le-a dat multe bătăi de cap părinților săi. Se pare că Ceaușescu provenea dintr-o familie care trăia într-o sărăcie cruntă, în Scornicești, județul Olt. Însă, ziua lui de naștere a rămas un secret până la moartea lui.

Cu toate că oficial era sărbătorită în fata de 26 ianuarie, în Registrul Stării Civile a fost înregistrată nașterea lui în data de 24 ianuarie, anul 1918. Ceaușescu era al treilea copil dintr-o familie alcătuită în total din 12 membri: cei doi părinți și zece copii.

Andruță, tatăl lui Nicolae, era un om simplu și sărman. Avea în posesia lui trei hectare de pământ, dar și câteva ori. Când reușea, lucra și pe post de croitor, ca să mai facă un ban pentru familie. Cel puțin oficial, căci neoficial își cheltuia mare parte din ce agonisea la birtul satului, pe băutură.

Soția lui Andruță, mama lui Nicolae Ceaușescu, se numea Lixandra. Ea era muncitoare, modestă și supusă. Însă, având atât de mulți copii și un soț care nu o ajuta prea mult. femeia nu a putut să îl țină în frâu pe viitorul dictator. Conform preotului din sat, se pare că Ceaușescu era agresiv, fura de prin sat, bea mult ca tatăl lui, ba chiar sărea des la bătaie și înjura, conform Evz.ro.

Ce înseamnă, de fapt, numele lui Nicolae Ceaușescu

Numele „Ceaușescu”, își are rădăcinile în limba turcă: „ceauș” înseamnă „slujbaș mărunt”. Nici la școală nu s-a descurcat prea strălucit. A terminat doar patru clase și nu avea cărți sau îmbrăcăminte adecvată. Mai mult decât atât, era atât de sărac încât mergea adesea desculț la școală, fiind luat în derâdere de colegi. Din cauza unui defect de vorbire, prefera să stea mai mult cu oile pe câmp decât să li se alăture celorlalți copii.

Citește și:

Lovitură pentru milioane de români! Cei care au centrale termice de apartament și sobe pe lemne, vizați de autorități

Țeapă pe OLX. Un tânăr din Roman a vrut să vândă un telefon pe internet, dar a rămas fără bani

Prețurile la apă vor crește din cauza scumpirilor de pe piața energiei

Share: