Soba, restaurantul moldovenesc din Alaska! Alla, proprietara: “Clientii se mira”

Celebrii vloggeri de calatorie HaiHui in doi au realizat un vlog inedit tocmai in Alaska! Andreea si Ion au mancat la un restaurant moldovenesc in inima statului american si au discutat cu proprietara despre aceasta afacere departe de tara.

Asa cum si-au obisnuit audienta, vloggerii de la HaiHui in doi au realizat un material inedit tocmai in Alaska. Cei doi au vizitat in aceasta perioada cel mai nou stat american, unde au descoperit un restaurant autentic moldovenesc, unde in meniu americanii gasesc mamaliga, zeama, parjoale si multe alte feluri traditionale.

Alla, proprietara restaurantului a vorbit despre afacerea sa si a explicat cum e sa deschizi un asemenea restaurant la mii de kilometri de casa: “Alaska a fost intotdeauna un vis, ceva necunoscut, si am dorit initial doar sa o vizitam. Cand am avut posibilitatea sa ne mutam in Statele Unite, am hotarat sa venim in Alaska, in urma cu 14 ani. Aici verile sunt foarte calde, sunt undeva la 30 de grade Celsius. Avem 3 luni de vara si 7 de iarna”.

Ea a marturisit ca ii calca pragul in general straini, care se mira de specificul restaurantului, tocmai in Alaska.

“In urma cu 4 ani si jumatate am deschis restaurantul. Este singurul restaurant cu specific moldovenesc/romanesc din Alaska. Vin foarte multi clienti din Europa, dar si din alte state americane. Toti se mira, e ceva neobisnuit pentru ei, dar totusi daca intri in aceasta atmosfera si gusti din bucatele noastre, este o experienta de neuitat. Localnicii au primit foarte bine aceasta afacere”, a marturisit proprietara.

Mai mult, ei au reusit sa treaca peste perioada pandemiei, iar acum se bucura de un real succes.

“La inceput a fost greu, ne-am ridicat putin, iar dupa un an si jumatate a inceput pandemia. Totul s-a inchis brusc atunci. Dar pentru ca am depus foarte mult efort pentru aceasta afacere, nu ne-a fost greu sa ne ridicam inca o data”, povesteste Alla, proprietara restaurantului Soba din Fairbanks, Alaska.

Vlogul integral:

Share: