Ce este alopecia, boala grava de care sufera sotia lui Will Smith! Jada Pinkett Smith si-a pierdut parul

Incident halucinant pe scena premiilor Oscar 2022. Actorul Will Smith l-a lovit pe scena pe prezentatorul Chris Rock, dupa ce acesta a facut o gluma cu privire la sotia lui, Jada Pinkett Smith, care sufera de o boala grava.

O intreaga Planeta a ramas fara cuvinte in aceasta dimineata. In timpul decernarilor Premiilor Oscar 2022, actorul Will Smith a urcat pe scena si l-a lovit pe prezentatorul Chris Rock. Acesta a facut o gluma cu privire la infatisarea sotiei lui Will Smith, Jada Pinkett Smith, care si-a piedut parul in urma unui diagnostic crunt.

In urma cu doar cateva luni, Jada Pinkett Smith a luat prin surprindere pe toata lumea: a anuntat ca sufera de o boala grava. Actrita in varsta de 50 de ani a marturisit in luna decembrie ca a fost diagnosticata cu alopecie.

Jada Pinkett Smith a marturisit atunci ca nu va mai avea niciodata parul lung si nu crede ca va mai merge prea curand la coafor.

Ce este alopecia, boala de care sufera sotia lui Wll Smith

Alopecia este o afectiune dermatologica a foliculilor pilosi. Este intalnita atat la femei, cat si la barbati si poate fi asociata cu existenta anumitor factori ereditari, cu modificarile hormonale specifice varstei sau altor conditii fiziologice – de exemplu sarcina – sau medicale, cu prezenta unor boli sau cu unele tratamente.

In functie de cauza, caderea parului se poate manifesta diferit. De exemplu, poate sa apara brusc sau treptat sau poate afecta doar scalpul sau intreg corpul. Pierderea parului poate fi temporara sau permanenta.

Share: