Veste devastatoare pentru români! Violeta Alexandru, avertisment crunt despre criza energetică: ‘Va fi mai rău!’

Din păcate, Violeta Alexandru a lansat un avertisment crunt despre criza energetică! Veste devastatoare pentru români. Ce se anunță pentru perioada următoare, în țara noastră?

Această criză generală din domeniul energiei a lovit crunt România. Companii, fabrici, chiar și școli sau consumatori casnici, au primit facturi colosale, uneori imposibil de plătit.

Veste devastatoare pentru români! Violeta Alexandru, avertisment crunt

Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, nu vine cu vești bune pentru cei afectați. Ea consideră că alianța neloială dintre mediul politic și furnizorii de energie provoacă extrem de mult rău tuturor celor care ajung în incapacitatea a-și mai putea plăti facturile.

“Cât voi face politică, o să spun ce cred, indiferent pe cine deranjez. Nu cunosc niciun furnizor de energie, nu mă interesează cineva anume, apăr un principiu. Impresia mea e ca furnizorii se comportă slugarnic (expresia e dură dar nu găsesc alta acum) pentru că așa înțeleg ei că se fac afaceri în România: să te pui bine cu mediul politic.

Opinia mea e clară după tot ce am documentat pentru că m-a interesat impactul asupra oamenilor. Producătorii de energie trebuie să ofere un preț corect în piață. Trebuie să revenim la prețurile corecte încă de la producători. Acum au prețuri de 6 ori mai mari la energie față de acum un an și de 5 ori mai mari la gaz. De aici pleacă totul.

Trebuie rezolvată problema la sursă. Orice alt pansament nu va ține. Mergem din cârpeală în cârpeală și va fi din rău în mai rău. Este o situație unică în istorie. Este unică în Europa. Gândiți-vă că e ca și cum, revoltați de prețuri, am sparge geamurile la Mega Image pentru că s-au scumpit făina, ouăle sau laptele. Să înțelegem de unde pleacă problema.

Deciziile politice față de cei care au greșit ar trebui să fie și ferme și rapide. Eu i-aș demite pe toți indiferent de simpatiile politice. Nu mai facem curățenie în țara asta dacă nu resetăm. Nu faci treabă, te comporți ca și cum ți se cuvine funcția, ești șmecheraș și crezi tu că meriți din oficiu (prin sprijin politic) să câștigi bani ușor, atunci trebuie să pleci din funcții publice, inclusiv din companii ale statului.

Creșterea prețurilor la CEO (de la care a plecat totul prin cumpărarea certificatelor verzi târziu) nu a justificat creșterea prețurilor la ceilalți furnizori controlați de Ministerul Energiei – Nuclearelectrica și Hidroelectrica. Consiliul Concurenței nu a spus nimic aici. La gaze – investiții. Este o rușine pentru România, este un eșec al Ministerului Economiei pentru că a trecut un an fără investiții.

Nu era 2021 anul investițiilor? Nu se vede. Am pierdut un an.Sunt pentru companii românești corecte. Este șansa lor să facă dovadă că doresc să meargă mai departe pe un drum corect. Se lasă folosite, vor plăti”, este o parte din mesajul postat de Violeta Alexandru, pe contul ei de Facebook.

Citește și:

Digi RCS RDS, lovitură totală pentru unguri! Câți bani câștigă românii din mutarea anului

Dezvăluirea care răstoarnă tot! Ce studii are, de fapt, Mihai Gâdea

Dezastru în Europa! Decizia care va afecta milioane de români

Share: