Pensiunile din Delta Dunării vor fi ocupate până la 95% în vacanța de Paște

Gradul de rezervare în cazul unităţilor de cazare din Delta Dunării pentru mini-vacanţa de Paşte este de până la 95%. Unii agenţi economici susţin că, deşi teoretic sunt ocupaţi 100%, practic nu îşi pot desfăşura activitatea. Preşedintele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD), Cătălin Ţibuleac, a oferit detalii pentru Agerpres. El a spus că, la fel ca anul trecut, cei mai mulţi operatori turistici au decis să menţină preţurile la nivelul celor din 2019.

“Până în acest moment, gradul de ocupare a unităţilor turistice este între 90% şi 95%. Unele locaţii sunt over-booked, ceea ce este bine pentru operatorii economici din turism afectaţi de criza economică. Unii dintre ei au hotărât să menţină preţurile la nivelul celor din 2019”, a menţionat preşedintele AMDTDD.

Prețul pensiunilor din Deltă

Preţul unui pachet de trei nopţi all inclusive într-o pensiune din Deltă porneşte de la 800 de lei de persoană şi poate depăşi 2.100 de lei de persoană. Este important numărul de stele al unităţii pentru care se optează. “Toţi operatorii economici respectă măsurile de siguranţă sanitară decise la nivel naţional”, a punctat Ţibuleac.

O unitate de cazare din Uzlina are deja ocupate 18 din cele 21 de locuri disponibile în mini-vacanţa de Paşti. “Un pachet de trei zile, de Paşte, la noi costă 1.100 de lei şi înseamnă toate serviciile aferente şi o excursie în Deltă. A patra noapte este gratuită pentru cei care pot să-şi prelungească sejurul. Uzlina înseamnă aer curat, natură şi relaxare”, a declarat administratorul unei pensiuni din zonă, Dan Ghinescu.

La Sfântu Gheorghe, funcţionează o pensiune care de Paşte este deja ocupată integral. “Şi în anii anteriori pandemiei eram solicitaţi, dar cererea de anul acesta este net superioară. Şi campingul de peste drum, care numără 60 de căsuţe şi 400 de locuri de campare, va avea 40 de căsuţe ocupate în mini-vacanţa de Paşte.” Așa a precizat Octavian Moldovan, directorul general al firmei care se ocupă de managementul resortului din sat.

Share: