Noaptea de Înviere: circulația va fi permisă până la 5 dimineața

Într-un mesaj publicat pe facebook, premierul Florin Cîțu a anunțat care sunt modificările pe care le va face Guvernul odată cu prelungirea stării de alertă. Acesta spune că va propune CNSU ca circulația în noaptea de Înviere să fie permisă până la ora 5 dimineața. Magazinele vor rămâne deschise până la ora 20:00 înainte de Paște. De asemenea, stațiunile de pe litoral vor fi deschise. Unitățile de cazare pot fi ocupate în procent de cel mult 70%, a anunțat premierul.

Anunțul premierului referitor la accesul liber la slujba de Înviere se înscrie riguros în logica, în litera și în spiritul onest al dialogului purtat anul acesta între cultele religioase și autorități. Propunerile sunt:

– pentru cei care vor merge la slujba de Paște, circulația pe timpul nopții să fie permisă până la ora 5:00;

– magazinele să rămână deschise până la ora 20.00 vineri înainte de Paște;

– stațiunile de pe litoral să fie deschise, respectând toate regulile în vigoare, dar cu capacitate de maximum 70%. Exact așa sunt acum stațiunile de la munte.

Mesajul Patriarhiei Române

„Patriarhia Română a organizat sărbatoarea într-un mod exemplar. S-a decis astfel, într-un mod predictibil, accesul nestingherit la slujba de Înviere a tuturor creștinilor, precum și a credincioșilor celorlalte culte din România la serviciile religioase prilejuite de sărbătorile acestora din perioada următoare.” Acesta a fost mesajul purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Accesul credincioșilor la biserică în noaptea de Paști va fi posibil doar pe jos sau cu mijloc de transport personal. Slujba se va desfășura afară, în curtea bisericii, cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară. „BOR se va organiza, ca și până acum, în mod exemplar pentru sărbătorile care urmează”.

Share: