Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci mămăligă. Secretul gospodinelor de la țară

Sigur nu bănuiai ce se întâmplă, de fapt, în corpul tău dacă mănânci mămăligă. S-a aflat secretul gospodinelor de la țară!

Este un aliment consumat frecvent de către români, indiferent de anotimp. Merge de minune alături de tocană, cu brânză și smântână, cu ouă prăjite și cârnați, dar și cu sarmale, la mesele festive de sărbători.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci mămăligă?

Însă, puțini au idee ce efecte are, de fapt, mămăliga asupra organismului. Fiind preparată din mălai, acest preparat tradițional păstrează substanțele nutritive din porumb. Acesta este bogat în amidon, albumine, vitamine din grupa B, hidrocarburi, vitamina K, vitamina E, magneziu, zinc, fier, potasiu, dar și fibre.

Dacă mănânci des mămăligă, atunci trebuie să știi neapărat că are efecte diuretice, astringente, tonice și antiinflamatoare, informează A1. Multă lume o folosește la țară ca leac băbesc. Poate fi pusă cât încă este caldă și pe piept, pentru cei care au probleme cu plămânii din cauza unei răceli puternice.

Substanțele nutritive care se găsesc în mămăligă te ajută să combați stresul, ajutând la buna funcționare a sistemului nervos, a inimii și a mușchilor. De asemenea, mămăliga îți ajută organismul să producă suficiente globule roșii.

Vitamina E este cea care scade nivelul colesterolului rău și ne protejează de riscul apariției unor boli grave, precum artrită sau ateroscleroză. Potasiul este cel responsabil de buna funcționare a inimii.

De asemenea, mămăliga este recomandată persoanelor care au probleme cu aciditatea stomacului. Cei care au gastrită hiperacidă, reflux gastric sau ulcer pot mânca fără probleme mămăligă caldă, care are efect calmant.

Citește și:

Ce se întâmplă dacă pui pe mașină o roată mai mare? Toți șoferii trebuie să știe asta

Ce se întâmplă dacă pui piper în mașina de spălat. Trucul minune pe care trebuie să îl știe gospodinele

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci prea mult? Capcana în care pică mulți români de Crăciun

Share: