Ce se întâmplă dacă mănânci în timp ce lucrezi. Capcana periculoasă în care pică mulți români

Tu știai ce se întâmplă, de fapt, dacă mănânci în timp ce lucrezi? Astăzi îți explicăm tot ce trebuie să știi despre capcana periculoasă în care pică mulți români.

Trăim într-o eră în care tot mai multă lume lucrează la birou sau de acasă. De asemenea, foarte mulți au un program haotic, care nu le permite să se bucure de mese regulate, cu gustările adecvate.

Ce se întâmplă dacă mănânci în timp ce lucrezi?

Mănânci la birou, în fața calculatorului? Atunci îți provoci singur numeroase probleme de sănătate. În primul rând, nefiind atent din cauza faptului că ești concentrat asupra ecranului și a task-urilor, nu conștientizezi când te saturi.

Cu toate că ai în farfurie o cantitate mare de mâncare, mai mult decât suficientă, simți la final că parcă nici nu ai mâncat. Din această cauză apar senzațiile de arsură, durerile de stomac și stările de greață.

Cu timpul, mâncatul haotic în timp ce muncești îți aduce și probleme serioase cu greutatea. Combinația dintre obezitate și sedentarism este cauza unor numeroase boli grave, printre care diabet sau bolile cardiovasculare.

Este recomandat, chiar dacă nu poți o oră întreagă, să îți iei măcar 20 de minute pentru a mânca în altă parte decât în fața laptopului. Când ai timp liber pregătește mai multe caserole cu preparate sănătoase. Asigură-te că ai destule fructe sau alte alimente necesare pentru gustările dintre mese.

Încearcă să îți stabilești un program regulat. Poți pune inclusiv o alarmă ca să îți amintești când trebuie să mănânci. Ridică-te măcar cinci minute la câte o oră și fă puțină mișcare. Și corpul tău are nevoie de o pauză, pentru a putea procesa corect alimentele consumate.

Citește și:

Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă? Efectele pot fi devastatoare

Ce se întâmplă dacă mănânci usturoi în fiecare zi. Trucul genial știut din bătrâni

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci praz. Rețeta secretă a oltenilor pentru o viață lungă

Share: