Cine este, de fapt, WRS, câștigătorul Eurovision România 2022. Andrei Ionuţ Ursu ne va reprezenta la Torino

Mulți s-au întrebat cine este WRS, câștigătorul de anul acesta al competiției Eurovision România 2022. Andrei Ionuț Ursu a câștigat voturile publicului, la distanță mare față de concurentul de pe locul 2.

Este pentru cea de-a doua oară când unul dintre artiștii Global Records ajunge să ne reprezinte țara la Eurovision. Anul trecut, cei de la TVR au colaborat cu această casă de muzică și au primit o listă scurtă de artiști. Cea selectată, în cele din urmă, a fost Roxen.

Andrei Ionuţ Ursu ne va reprezenta la Torino

După scandalul cu care a debutat preselecția de anul acesta, cu eliminarea melodiei Malere, se pare că lucrurile au mers totuși mai departe. WRS, sau Andrei Ionuț Ursu, așa cum se numește în buletin, a reușit să impresioneze atât publicul de la noi, cât și juriul.

„Mulţumesc publicului pentru că m-au votat într-un număr atât de mare şi juriului pentru că s-a lăsat convins de momentul meu. Am muncit foarte mult în aceste săptămâni, însă această seară, pentru mine, este cireaşa de pe tort, pentru ultimii ani pe care i-am petrecut pe scenă. Mulţumesc echipei TVR pentru profesionalism, familei mele Global Records şi prietenilor care au fost, astăzi, alături de mine”, a declarat WRS, conform Pagina de Media.

Juriul a fost format anul acesta din Alexandra Ungureanu, Randi, Ozana Barabancea, Cristian Faur și Adrian Romcescu. Anul acesta, voturile juriului au avut aceeași pondere precum punctajul acordat de către un membru obișnuit al juriului.

Au fost și niște momente speciale în cadrul acestui eveniment. Jamala, artista care a câștigat competiția Eurovision în anul 2016, a fost invitată specială. Cu această ocazie a cântat piesa cu care a cucerit inimile europenilor în urmă cu șase ani: „1944”.

Culmea, piesa respectivă era chiar un manifest contra crimelor pe care le-a săvârșit regimul stalinist și măcelului căruia i-au căzut victime tătarii din Crimeea. Artista a fost recent unul dintre refugiații care au fugit de războiul din Ucraina.

Cine este, de fapt, WRS, câștigătorul Eurovision România 2022?

WRS sau Andrei Ionuț Ursu cântă de la o vârstă fragedă. Este pasionat și de dans, editare video, design grafic și pictură. Este pregătit să lupte acum pentru primul loc la Eurovision cu melodia lui proprie: „Llamame”.

„Eurovision este un prilej rar în care muzica mea poate fi împărtăşită cu milioane de oameni. În plus, mă pot inspira pe mai departe, cariera mea fiind abia la început”, a declarat WRS.

Citește și:

Cine este, de fapt, Lucian Pășcan, pompierul cu voce de aur de la Românii au Talent

Emil Rengle, prima reacție oficială după eliminarea de la Survivor România! ‘Tot ce am făcut a fost să…’

Cine este Bogdan Ionescu, ispita de la Insula Iubirii. A fost trădat de iubita lui, Hannelore, când era concurent

Share: