Pensii 2022. S-a decis acum! Toți pensionarii din România sunt vizați. Ce se întâmplă cu punctul de pensie, de la 1 ianuarie

S-a decis oficial! Toți pensionarii din România trebuie să afle acum ce se întâmplă, de fapt, cu punctul de pensie. Totul intră în vigoare chiar de la 1 ianuarie 2022.

Luni, 20 decembrie 2021, Guvernul României a adoptat bugetul asigurărilor sociale. Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a făcut anunțul așteptat de milioane de pensionari, după ce s-a terminat ședința oficială.

Pensii 2022. S-a decis! Ce se întâmplă cu punctul de pensie, de la 1 ianuarie

Printre măsurile adoptate de Guvern se numără și creșterea punctului de pensie cu 10%, începând cu data de 1 ianuarie 2022. În prezent, acesta este de 1.442 lei, urmând să atingă pragul de 1.586 lei.

Același act normativ aprobată astăzi de către Executiv mai prevede și o altă prevedere legată de punctul de pensie. Începând cu anul 2023, valoarea acestuia se majorează cu rata medie anuală a inflației, peste care se adaugă încă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat, indicatori definitivi care sunt comunicați oficial de Institutul Național de Statistică, informează Adevărul.

Și indemnizația socială pentru pensionari va crește, de la 800 de lei la 1.000 de lei. Adică, Guvernul României a aprobat o majorare de 25% în acest caz. Și pensionarii care au un venit lunar de la stat mai mic de 1.600 de lei se pot bucura. În luna ianuarie, anul viitor, vor primi un ajutor financiar din partea autorităților române.

Acesta se acordă o singură dată, pentru ca românii vizați să poate suporta mai ușor cheltuielile cu facturile la energie. Cuantumul propriu-zis al banilor este calculat în așa fel încât niciun pensionar să nu primească mai puțin de 2.200 de lei în luna ianuarie, acest venit însemnând pensia cumulată cu ajutorul de la Guvern.

Conform estimărilor incluse în bugetul asigurărilor sociale vor fi cheluieli de circa 99,7 miliarde de lei în anul 2022, cu 9,9% mai mult decât anul acesta. Din această sumă totală, 99,56 miliarde de lei vor merge către sistemul public de pensii.

Citește și:

Nu mai sunt bani pentru pensii. Lovitura primita de romani la sfarsit de an

Avertisment pentru turiștii de la munte! Greșeala banală care te poate costa 2.000 de lei

Gestul uluitor făcut de un milionar din România! Cazul care i-a emoționat pe toți până la lacrimi

Share: