Bursele JTI pentru Jurnaliști ediția 2021-2022

Bursele JTI pentru Jurnaliști este un program conceput pentru jurnaliștii care doresc să-și îmbunătățească performanțele în domeniu. De asemenea, programul propune studierea politicilor europene pentru o mai bună înțelegere a evenimentelor din lume. Programul de studiu cuprinde trei etape: training, călătorie de studii și stagii de pregătire profesională.

Trainingul se va desfășura în România și va fi făcut de specialiști în probleme europene. Călătoria de studii se va desfășura la Bruxelles și va dura o săptămână. În acest timp, vor avea loc întâlniri între persoane oficiale din Uniunea Europeană și jurnaliști. Stagiile de pregătire profesională vor avea loc tot în capitala Belgiei și vor ține o lună.

Preselecția se va face pe baza unui dosar

După terminarea trainingului, va avea loc o triere a jurnaliștilor. Persoanele selectate vor merge mai departe spre celelalte etape. Din cauza pandemiei, ediția de anul trecut a fost decalată. Edița 2020-2021 a apucat să-ți desfășoare doar prima etapă din program, trainingul. Candidații selectați au fost amânați pentru că era imposibilă participarea fizică.

Bursele JTI 2021-2022 își vor deschide porțile pentru jurnaliști din toată sfera mass-media. Persoanele care doresc să se înscrie în program trebuie să îndeplinească unele condiții. Trebuie să aibă o experiență de cel puțin doi ani în domeniul jurnalismului. Nu trebuie să depășească vârsta de 40 de ani. Ultima condiție este cunoașterea limbii engleze la nivel avansat.

Preselecția se va face pe baza unui dosar de înscriere. Acesta va cuprinde Curriculum Vitae, portofoliu și scrisoare de recomandare de la locul de muncă. Candidații selectați vor fi chemați la un interviu. Ziua de 1 septembrie 2021 este ultima zi în care se pot depune dosarele.

Share: