Programul școala-pilot: o singură școală din România s-a înscris

Educația din România ar putea să evolueze dacă s-ar vrea mai mult acest lucru. De un an de zile, unitățile de învățământ pot aplica pentru un statut de școală-pilot. Acest lucru înseamnă că orice școală poate deveni autonomă. Little London International Academy este singura școală din țară care s-a înscris în acest program special. Directorul instituției, Luminița Macsim, explică de ce a făcut această alegere. Ea dorește să adapteze programa școlară la nevoile elevilor.

Doamna Macsim crede că este nevoie de o schimbare în educația din România. Avem nevoie de programe care să pună în valoare competențele importante în fața elevilor de acum dar și în fața generațiilor viitoare. Ea implementează limba engleză încă din ciclul preșcolar . Limba engleză este foarte importantă. Ea trebuie predată intensiv la grădiniță pentru a o dezvolta la nivel de competență.

Avantajele programului

Robert Similea, care este părinte, își expune și el punctul de vedere privind educația celor mici. El crede că generația nouă este mult mai capabilă să îmbrățișeze inovația și să adopte schimbarea. Acest model bazat pe inovație va fi un mare avantaj pentru școlile care vor intra în program.

Radu Szekely, secretar de stat al Educației, promovează școala-pilot și îndeamnă cât mai multe școli să participe. El consideră că pilotarea este foarte importantă pentru sistemul de învățământ. Ea permite încercarea unor metode și modalități de lucru noi. Testează modele de plan curricular și de management. În cazul în care funcționează, aceste metode și modele ar putea fi implementate la nivel național. Ar putea fi un pas mare în evoluția educației din România.

Share: