Cele 7 chakre ale corpului tău. Echilibrul dintre minte, corp și spirit

Chakra este echilibrul dintre spirit, corp și minte. Ele asigură că există un flux armonios de energie în tot corpul. Fiecare dintre cele 7 chakre este de o importanță unică. Ele încep de la capătul măduvei spinării și ajung până la vârful capului. Cuvântul chakra înseamnă “roată” în sanscrită și simbolizează fluxul de energie din corpul nostru.

Cele 7 chakre prezente în corpul tău sunt de fapt centre de energie și îți reglează emoțiile. Originea lor poate fi urmărită în hinduism și budism. Fiecare dintre chakre este asociată cu o anumită parte a corpului și buna sa funcționare. Localizarea și analizarea chakrelor poate ajuta la vindecarea rănilor emoționale și fizice.

Cele 7 chakre și funcțiile lor

Chakra rădăcină este prima chakră a corpului și este situată la baza coloanei vertebrale. Rolul său este de a conecta mintea, corpul și sufletul cu Pământul. Este feminină prin natură și ne conectează cu energia pământului.

Chakra sacrală este situatăchiar sub buric, la trei centimetri sub buric, mai exact. Este asociată cu sistemul limfatic și este responsabilă pentru exprimarea emoțiilor. De asemenea, te ajută să intri în contact cu dorințele trupești.

A treia chakră se află în spatele regiunii de sub cutia toracică. Este asociată cu încrederea în sine, auto-disciplina și înțelepciunea.

Chakra a patra este cunoscută sub numele de chakra inimii și este asociată cu dragostea și compasiunea. Este situată în centrul pieptului. Este responsabilă pentru vindecarea emoțională.

Chakra gâtului, a cincea, este situată chiar deasupra inimii și este responsabilă pentru exprimarea adevărului și schimbul de opinii cu ceilalți. Este asociată cu exprimarea și creativitatea.

Chakra a șasea este chakra celui de-al treilea ochi, care se traduce “dincolo de înțelepciune”. Este responsabilă pentru colectarea de informații despre tine dincolo de lumea materială. Este situată între sprâncene.

Chakra a șaptea este responsabilă pentru conexiunea directă cu Atotputernicul și energia conștientă. Este situată în partea de sus a capului și este asociată cu conceptul budist de realizare – Nirvana.

Share: