Expoziții în București: 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai

În perioada 10-17 mai vor avea loc multe expoziții interesante. Se împlinesc 85 de ani de la înființarea Muzeului Național al Satului,  precum și 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai. Vor avea loc expoziții de obiecte care au aparținut Casei Regale. De asemenea, vor fi prezenți artiști și cântăreți.

Nu vor lipsi nici meșterii populari care își vor prezenta obiectele hand-made lucrate cu multă migală. Una dintre expoziții poartă numele Muzeul și Regalitatea și va conține mașini de epocă din 1936. Iubitorii de cultură sunt așteptați la Muzeul Național al Satului Dimintrie Gusti.

Expozițiile vor prezenta obiecte valoroase

Expozițiile Muzeul Satului și Regalitatea și Satul regal vor prezenta obiecte extrem de valoroase pentru patrimoniul României. Vom putea vedea multe lucruri care au aparținut Casei Regale. Acestea sunt, până la urmă, file din istoria noastră.

Văzându-le, putem afla mai multe despre felul în care au trăit cei cărora le-au aparținut. Din fotografiile vechi, din documentele oficiale și din obiectele care au aparținut Regelui Mihai, îi putem cunoaște mai bine viața și preocupările.

Muzeul Satului împlinește 85 de ani

Aceste expoziții vor cuprinde și costume populare românești. Ele ne vor povesti fără cuvinte cât de mare era iubirea Reginei Maria pentru portul tradițional. Cu siguranță, mulți dintre noi am văzut fotografii. Ele o arată pe Regina Maria purtând costumul tradițional cu multă mândrie și promovând autenticitatea românească.

Pe lângă aceste minunate expoziții, în perioada 10-17 mai, se va organiza o masă rotundă. La eveniment vor participa mulți oameni din domeniu, oameni de cultură care vor vorbi despre începuturile muzeului.

Muzeul Satului Românesc a fost inaugurat la data de 10 mai 1936. La acest eveniment a participat Regele Carol al II-lea, oficialitățile capitalei și oamenii de cultură. Profesorul Dimitrie Gusti, care era sociolog și folclorist, făcea parte din elita culturală care a fost prezentă.

Share: