Printul Philip internat in spital, dupa o interventie chirurgicala la inima

Printul Philip, sotul reginei Elisabeta a II-a, in varsta de 99 de ani, isi revine dupa o operatie cardiaca reusita, a declarat joi Palatul Buckingham.

„Ducele de Edinburgh a suferit ieri o interventie chirurgicala de succes pentru o afectiune cardiaca preexistenta, la Spitalul Sf. Bartolomeu”, au spus reprezentantii palatului.

„Alteta Sa Regala va ramane in spital pentru tratament, odihna si recuperare pentru cateva zile”, se arata in declaratie.

Printul Philip, internat in spital cu probleme de inima

Philip – care urmeaza sa implineasca 100 de ani in iunie – a fost internat din data de 16 februarie la Spitalul Regele Edward al VII-lea din Londra, ca masura de precautie. El a fost initial tratat pentru o infectie, dar luni a fost transferat la Sf. Bartolomeu, un spital specializat pe cardiologie. Nu se precizeaza ce afectiune cardiaca a fost tratata in interventia chirurgicala din aceasta saptamana, dar Philip a mai avut probleme cu inima in trecut. In 2011, el a fost dus de urgenta la un spital cu elicopterul dupa ce a acuzat dureri in piept si a fost tratat pentru o artera coronara blocata.

Problemele de sanatate ale lui Philip nu sunt legate de noul coronavirus

De cand este internat in spital, ducele a fost vizitat doar de fiul si mostenitorul sau, printul Charles. Regina, in varsta de 94 de ani, a ramas la castelul Windsor, unde ea si Philip au stat in timpul pandemiei. Saptamana trecuta a continuat sa isi indeplineasca sarcinile oficiale prin videoconferinte.

Cuplul a primit vaccinari impotriva COVID-19 in luna ianuarie, dar boala lui Philip nu pare a fi legata de noul coronavirus. Cel mai longeviv membru regal din istoria Marii Britanii, printul Philip s-a casatorit cu Elizabeth in 1947, ea fiind printesa in acea vreme. Au patru copii, opt nepoti si noua stra-nepoti.


Sursa: NYPost
Foto: news.sky.com

Share: