O păpușă imensă a fost înălțată deasupra Teatrului de Marionete

S-au împlinit 70 de ani de la înființarea Teatrului de Marionete din Arad. Cu această ocazie, în ziua de joi, o păpușă imensă a fost ridicată deasupra teatrului. Păpușa gigantică poartă numele predestinat Gigalateea (Galateea este un personaj mitologic).

A fost creată de artiștii Sorin și Lenuța Dorobanțu, care sunt experți în crearea de marionete. Păpușa uriașă a fost ridicată cu ajutorul unei macarale și a plutit 30 de minute deasupra teatrului, oferind un spectacol foarte frumos. Unii oameni și-au scos telefoanele pentru a imortaliza momentul.

Teatrul de Marionete a împlinit 70 de ani

Trupa Marionete din Arad a vorbit mai multe despre acest demers artistic. Pentru aniversarea de 70 de ani a teatrului, vor urma și alte acțiuni asemănătoare. Teatrul Marionete este o parte integrantă a Teatrului Clasic Ioan Slavici.

Operațiunea de ridicare a păpușii nu a fost dificilă și nici nu a durat mult. Macaraua se afla deja pe terenul instituției, fiind folosită pentru renovarea Teatrului Clasic. Actorul Sorin Dorobanțu a povestit ce semnificație are păpușa pentru el.

Păpușa are o semnificație deosebită

Sorin a trecut prin momente destul de grele. Pandemia a afectat întreaga lume, dar mai ales actorii. Cu toate acestea, a reușit să gasească resorturile interioare care să-l înalțe deasupra acestor greutăți.

Artistul mărturisește că în aceste momente dificile a simțit o prezență divină. A simțit că era vegheat și ajutat să depășească totul. Din aceste sentimente s-a născut păpușa Gigalateea.

Pentru Sorin, păpușa înălțată deasupra teatrului este un înger care veghează. Istoria Teatrului de Marionete din Arad are o istorie lungă. Primul spectacol s-a jucat acum 70 de ani, pe 7 mai 1951.

Share: