A fost găsit terenul necesar pentru parcul industrial Beiuș. Anunțul făcut de Ilie Bolojan

Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor, a anunțat că a fost găsit terenul necesar pentru parcul industrial Beiuș. Acesta va fi construit la intrarea în municipiu, pe sensul dintre Oradea.

Mai precis, se va afla chiar la 600 de metri distanță față de drumul național, în dreptul depozitului de materiale de construcții.

A fost găsit terenul necesar pentru parcul industrial Beiuș

Ilie Bolojan a făcut anunțul pe contul lui de Facebook, acolo unde a oferit mai multe detalii legate de acest proiect important.

“Azi am stabilit, la Primăria Beiuș, amplasamentul pentru viitorul parc industrial din municipiul Beiuș. Acesta este situat la intrarea în Beiuș, dinspre Oradea, pe partea stângă, la 600 de metri de drumul național, în dreptul actualului depozit de materiale de construcții. Are o suprafață de 17,5 ha și a fost singurul teren disponibil, în proprietate publică, pe care primăria îl are la dispoziție.

Primăria Beiuș va scoate terenul din circuitul agricol și va realiza un plan de urbanism zonal. În această lună, după ce Consiliul Municipal Beiuș va transfera terenul Consiliului Județean Bihor, vom contracta realizarea studiului de fezabilitate pentru viitorul parc industrial. Se va proiecta conectarea la apă, canalizare și electricitate.

Conectarea la gaz se va face din magistrala Transgaz, amplasată pe dreapta drumului național, la 900 de metri de viitorul parc. Conectarea rutieră a parcului la drumul național se va face printr-un drum de 2 benzi, cu lățime de 7 metri. Proiectanții vor analiza posibilitatea realizării unei prelungiri spre Delani a centurii Beiuș, de la pasajul suprateran de la intrarea în Beiuș, pe la capătul parcului industrial dinspre oraș, până în drumul județean spre Roșia. Ar fi un dublu avantaj: o conectare bună a parcului industrial spre două direcții și o centură suplimentară a Beiușului”, a scris Ilie Bolojan pe Facebook.

Anunțul făcut de Ilie Bolojan

“Ne propunem ca în următoarele 4 luni să finalizăm toate documentațiile, în parteneriat cu Primăria Municipiului Beiuș. În primăvara anului viitor vom organiza licitația pentru proiectare și execuție. Ne propunem ca în 2023 să putem concesiona primele amplasamente din acest parc.

Pentru zona Beiușului, atragerea de noi companii și susținerea dezvoltării celor existente este o condiție necesară pentru creșterea numărului de locuri de muncă și pentru câștiguri mai bune pentru oameni”, a completat Ilie Bolojan.

Citește și:

Țeapă pe OLX. Un tânăr din Roman a vrut să vândă un telefon pe internet, dar a rămas fără bani

Consiliul Județean Iași a semnat contractul pentru deszăpezirea drumurilor județene

Persoanele adulte cu dizabilități din orașul Deva pot beneficia de un nou serviciu social

Share: