Cum a început povestea de dragoste dintre Regina Elisabeta și Prințul Philip

Regina Elisabeta și Prințul Philip au avut o poveste de dragoste unică, ce s-a întins pe parcursul a zeci de ani. Ne-am obișnuit cu ei așa cum i-am văzut în ultimii ani, înainte să se stingă din viață, tocmai de aceea ne este destul de greu să ne imaginăm că au fost și ei cândva niște tineri îndrăgostiți.

Castelul Windsor este locul în care cei doi au devenit pentru prima oară iubiți, în timpul războiului, conform okmagazine.ro. În ziua în care a împlinit 99 de ani, Prințul Philip și soția lui, Elisabeta a II-a, s-au fotografiat chiar în locul care i-a unit pe viață.

Citește și: Ce mănâncă Regina Elisabeta a II-a în ziua de Crăciun

Regina Elisabeta si Printul Philip. Cum a inceput, de fapt, povestea de dragoste dintre cei doi

Castelul Windsor, unde s-au îndrăgostit, a avut o istorie zbuciumată, care a început în urmă cu aproximativ 900 de ani. A rezistat războaielor, dar și unui incendiu de 30 de ore, care a avut loc în anul 1992. A fost ridicat peste ruinele unui fort anglo-saxon care apăra atunci Londra, iar Castelul Windsor ocupa mai bine de cinci hectare. Este o clădire de-a dreptul impresionantă, care combină stilurile georgian și victorian cu influențele stilului gotic.

Regina Elisabeta și Prințul Philip. În timpul celui de-al doilea Război Mondial, Elisabeta era o tânără prințesă, care a fost adusă aici pentru a fi protejată de pericol. Își petrecea timpul inventând tot felul de activități amuzante, împreună cu sora ei mai mică. Într-o zi, au jucat o piesă de teatru, când a apărut Philip. Frumos, blond, înalt și cu ochii albaștri. Și-a dorit să își viziteze verișoara de gradul al treilea, dar nu avea idee că această întâlnire avea să le pecetluiască soarta.

Sursă foto: Pagina oficială de Facebook The Royal Family

Regina Elisabeta și Prințul Philip. Ea pusese deja ochii pe el de ceva vreme. De fapt, prima lor întâlnire a fost când Philip avea 13 ani, iar Elisabeta avea 8 ani. Atunci, cei doi au participat la nunta Ducelui de Kent. Doar niște copii, au continuat să corespondeze prin scrisori de-a lungul anilor. Ulterior însă, Elisabeta l-a remarcat la școala de cadeți din Darmouth, în anul 1939. Acum ea era o adolescentă de doar 13 ani, dar s-a îndrăgostit în secret iremediabil.

Familiile celor doi au crezut inițial că totul este o pasiune trecătoare. Regina Elisabeta și Prințul Philip s-au logodit când ea a împlinit 21 de ani. Cinci luni mai târziu, au făcut o nuntă fabuloasă la Westminster Abbey, cu peste 2.000 de invitați.

Sursă foto: Colaj Canva/Facebook The Royal Family

Share: